Sari direct la conținut

VIDEP Trupurile neînsuflețite a cinci persoane au fost găsite în epava superiahtului Bayesian

HotNews.ro
Cadavrele a cinci persoane au fost gasite in epava superiahtului / Continuă căutările unei persoane dispărute / FOTO Alberto Lo Bianco/ipa-agency.net / Shutterstock Editorial / Profimedia
Cadavrele a cinci persoane au fost gasite in epava superiahtului / Continuă căutările unei persoane dispărute / FOTO Alberto Lo Bianco/ipa-agency.net / Shutterstock Editorial / Profimedia

Cinci cadavre au fost găsite miercuri în epava iahtului de lux „Bayesian” al miliardarului britanic Mike Lynch, care s-a scufundat luni în Sicilia, reducând și mai mult șansele de a găsi în viață ultima persoană dispărută, relatează AFP.

Aceste cinci cadavre, găsite după-amiaza dar neidentificate încă, duc numărul morților la șase, după descoperirea de luni a trupului deînsuflețit a unui bărbat.

Jurnaliştii AFP prezenţi în portul Porticello, locul naufragiului, au văzut salvatorii scoţând patru saci mortuari din bărci pentru a le transporta la spital pentru identificare. 

Trupurile lui Mike Lynch și ale fiicei sale ar fi fost găsite

The Telegraph din Marea Britanie a raportat că doi dintre morți sunt Lynch și fiica sa în vârstă de 18 ani, în timp ce Corriere della Sera din Italia a spus că singurele cadavre identificate până acum au fost cele ale bancheruluo Morgan Stanley, Jonathan Bloomer, și avocatul american Chris Morvillo, potrivit Reuters.

Mass-media a raportat ulterior că un al cincilea cadavru a fost descoperit, dar nu a fost încă adus la țărm.

Operațiunile de căutare continuă pentru găsirea ultimei persoane dispărute care se afla la bordul iahtului, care acum se află la o adâncime de 50 de metri, la 700 de metri de portul Porticello. Dar operațiunea este „lungă și complicată”, potrivit pompierilor.

Miercuri dimineață, pe mări calme, scafandrii au ajuns în zona de căutare la bordul unor bărci gonflabile mici.

Un oficial al pazei de coastă, căpitanul Vincenzo Zagarola, a declarat însă, marți, la radioul italian, că este „dificil de imaginat” că această căutare s-ar putea încheia cu bine.

Scene apocaliptice

Cu câteva ore înainte ca o tornadă să izbucnească luni în zori, petrecerea era în plină desfășurare pe „Bayesian”, un iaht de 56 de metri lungime care arbora pavilionul britanic la bord și care avea 12 pasageri și 10 membri ai echipajului.

Mike Lynch, un bogat om de afaceri supranumit „ Bill Gates al Marii Britanii”, a sărbătorit împreună cu prietenii, colaboratorii și avocații săi achitarea sa în iunie într-un dosar de fraudă în Statele Unite, care l-ar fi putut costa mulți ani de închisoare.

Nava s-a scufundat în câteva minute și 15 persoane, printre care șase pasageri, inclusiv o mamă și fiica ei de un an, au fost salvate, în timp ce un membru al echipajului a fost găsit mort.

„Cuvântul pe care mama și toți răniții l-au tot repetat a fost „întuneric”, întunericul pe care l-au experimentat în timpul scufundării”, a spus Fabio Genco, șeful serviciilor de urgență din Palermo, care a oferit primul ajutor supraviețuitorilor.

„Ei au spus că a durat cinci minute, poate trei-cinci minute, între momentul în care barca a fost ridicată de valuri și momentul în care s-a scufundat (…) Au fost scene cu adevărat apocaliptice în care toată lumea căuta și spera să găsească” oamenii dispăruți, a adăugat el.

Cele șase persoane dispărute miercuri dimineață sunt Mike Lynch și fiica sa Hannah, Jonathan Bloomer, președintele consiliului de administrație al Morgan Stanley International, o sucursală a băncii americane, precum și soția sa și Chris Morvillo, un avocat care l-a apărat pe Mike Lynch în procesul său din Statele Unite, precum și pe soția sa.

O persoană este în continuare căutați, fără să știe cine, până la identificarea celor cinci cadavre găsite.

Viteza cu care s-a scufundat iahtul și faptul că alte ambarcațiuni din jurul lui nu au fost afectate ridică semne de întrebare, inclusiv dacă chila a fost coborâtă sau ridicată în momentul furtunii.

INTERVIURILE HotNews.ro