Sari direct la conținut

Viktor Orbán îl invocă pe Mike Tyson la Tușnad și spune că Europa „a avut un plan până a primit un pumn în gură”

HotNews.ro
Viktor Orbán îl invocă pe Mike Tyson la Tușnad și spune că Europa „a avut un plan până a primit un pumn în gură”
Premierul maghiar VIktor Orban Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Premierul de la Budapesta a continuat să susțină că Europa greșește când merge pe mâna Ucrainei. 

”Europa a renunțat să își mai apere propriile interese și urmărește interesele SUA cu prețul autodistrugerii, deoarece sancțiunile fac economia europeană necompetitivă”, a spus sâmbătă, în România, Viktor Orbán, citat de siteul maghiar Index

Premierul Ungariei a spus că Rusia s-a dovedit mult mai rezistentă economic. „Viabilitatea economică a acestei țări este excepțională”, a afirmat el. Apoi, a apelat la o celebră expresie din lumea boxului. 

”La reuniunile Consiliului European, s-a spus cu pompă că sancțiunile și excluderea din sistemul SWIFT vor îngenunchea Rusia și politica rusă. Mike Tyson a spus odată: ”Toată lumea are un plan până când primește un pumn în gură”. Europa, în viziunea liderului de la Budapesta, a primit acest pumn în gură, pentru că, afirmă el, rușii au învățat, iar europenii, nu.

”La urma urmei, rușii au tras consecințele sancțiunilor impuse după cucerirea Crimeei. Au pus în aplicare îmbunătățiri bancare care vor preveni prăbușirea sistemului lor financiar. Și-au modernizat agricultura și sunt acum unul dintre cei mai mari exportatori de alimente din lume. Este o imagine falsă că aceasta este o țară neo-statalistă”.

În opinia lui Orban, acest colaps european s-a produs și pentru că axa de putere în Europa era axa Paris-Berlin s-a schimbat. După începerea războiului, a fost construită o altă axă a puterii. Noul centru de putere este Londra-Varșovia-Kiev, țările baltice și scandinave. Iar această nouă axă este mult mai dependentă de tabăra democrată din SUA, este teoria lui Orban. 

INTERVIURILE HotNews.ro