Sari direct la conținut

Vladimir Putin l-a demis fără explicații pe adjunctul lui Serghei Lavrov

HotNews.ro
Vladimir Putin l-a demis fără explicații pe adjunctul lui Serghei Lavrov
Serghei Lavrov alături de adjunctul său, Vladimir Titov (dreapta) la o întâlnire cu omologii din Belarus, FOTO: TASS / ddp USA / Profimedia

Președintele rus Vladimir Putin l-a demis din funcție fără explicații pe Vladimir Titov, prim-adjunctul ministrului rus de externe Serghei Lavrov, relatează TASS.

Decretul aferent semnat de Putin a fost publicat pe portalul oficial de informații juridice al statului rus.

„Se eliberează Vladimir Ghennadievici Titov din funcția de prim-adjunct al ministrului afacerilor externe al Federației Ruse”, se arată în document. Decizia a intrat în vigoare din momentul publicării, după cum se precizează de altfel în decret.

Titov a ocupat funcția de prim-adjunct al lui Lavrov din 22 aprilie 2013, fiind însărcinat cu relațiile cu țările europene și probleme administrative. Înainte de aceasta, a ocupat funcția de viceministru al afacerilor externe din 2005.

TASS amintește că el a lucrat din 1980 în cadrul diplomației ruse, ocupând diferite funcții diplomatice în biroul central al ministerului și în străinătate, inclusiv la Ambasada Rusiei în Suedia. În trecut el a fost ambasador în Bulgaria.

Decretul nu precizează niciun motiv pentru eliberarea din funcție a lui Titov, după cum subliniază Lenta, unul dintre cele mai populare site-uri de știri din Rusia.

Mutarea vine după o serie de arestări pentru acuzații de corupție la nivel înalt în guvernul rus, cea mai recentă dintre acestea având loc chiar vinerea trecută.

Măsurile de combatere a corupţiei au început pe 23 aprilie cu arestarea ministrului adjunct al apărării Timur Ivanov, un aliat apropiat al fostului ministru al apărării Serghei Şoigu. De atunci, au fost arestaţi cel puţin cinci militari şi oficiali, însă toți aceștia au făcut parte din ministerul rus al apărării.

Ziarele rusești citate nu fac referire la posibilitatea ca Titov să fi fost la rândul său vizat de un dosar de corupție.

INTERVIURILE HotNews.ro