Sari direct la conținut

Vremea caniculară continuă și în septembrie. Cod portocaliu în mai multe județe din vestul țării. Cum va fi vremea în București

HotNews.ro
Caniculă. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Caniculă. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Vremea se menține caniculară în mai bine de jumătate de țară, iar meteorologii au emis pentru miercuri mai multe coduri galben și portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat, potrivit datelor publicate de Administrația Națională de Meteorologie.

Codul portocaliu este valabil în județele Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți și Dolj. Aici canicula va persista, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități, anunță ANM. Temperaturile maxime, deosebit de ridicate pentru această dată, vor fi de 35…37 de grade, iar minimele de 18…22 de grade.

Codul galben este valabil în Maramureș, nordul Crișanei, cea mai mare parte a Transilvaniei, nordul și estul Olteniei și în jumătatea vestică a Munteniei valorile termice se vor menține deosebit de ridicate pentru această dată. Local va fi caniculă și disconfort termic ridicat. Temperaturile maxime vor fi în general de 32…35 de grade.

Codurile sunt valabile pentru miercuri, 4 septembrie Sursa: ANM

Cum va fi vremea joi

Joi, 5 septembrie, în Banat, cea mai mare parte a Crișanei, sudul și vestul Olteniei, precum și în sud-vestul Munteniei, valorile termice se vor menține deosebit de ridicate pentru această dată. Local va fi caniculă și disconfort termic ridicat. Temperaturile maxime vor fi curpinse în general între 33 și 35 de grade.

Codul galben este valabil pentru joi, 5 septembrie Sursa: ANM

Cum va fi vremea în București

Miercuri, vremea va fi călduroasă iar disconfortul termic se va menține ridicat. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat, cu viteze la rafală de până la 35…40 km/h. Temperatura maximă va fi de 32…33 de grade, iar cea minimă de 16…18 grade.

Joi, vremea se va menține călduroasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare după-amiaza și seara. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 30…32 de grade, iar cea minimă de 16…17 grade.

INTERVIURILE HotNews.ro