Sari direct la conținut

Vremea se răcește semnificativ. Vor fi maxime și cu 15 grade mai scăzute. Prognoza anunțată de șefa ANM

HotNews.ro
Avertizare de ploi și vânt puternic, Foto: AGERPRES
Avertizare de ploi și vânt puternic, Foto: AGERPRES

Vremea se schimbă radical de săptămâna viitoare: meteorologii anunță că temperaturile vor coborî și cu 15 grade Celsius spre sfârșitul acesteia, iar în unele zone se vor apropia de 0 grade.

Într-o intervenție la Digi 24, duminică, director Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, a explicat că o masă de aer rece va pătrunde în zilele următoare și în țara noastră, ceea ce va duce la o scădere semnificativă a temperaturilor.

„De marți vremea se va răcori, la început în jumătatea vestică a țării, acolo unde maximele nu vor mai depăși 20…24 de grade, în timp ce în Bărăgan, Dobrogea și Moldova temperaturile vor mai consemna limite de până la 29 de grade Celsius”, a spus ea.

„Însă răcirea semnificativă va fi la finalul săptămânii, mai ales de sâmbătă, când maximele nu vor mai depăși 18…20 de grade Celsius. De la valori de 30 de grade ziua, este posibil chiar de sâmbătă să consemnăm valori cu 10-15 grade mai puțin, iar în depresiuni să ne apropiem chiar de 0 grade Celsius, având în vedere masa de aer deosebit de rece care va aborda și zona țării noastre la finalul săptămânii viitoare”, a explicat Elena Mateescu.

Totodată, potrivit directorului ANM, în tot mai multe zone din țară va ploua, precipitațiile fiind însoțite de vânt puternic.

„Aria precipitațiilor va fi în extindere, cantități de apă local însemnate, de 20…30 l/mp, și, nu în ultimul rând, și rafale de vânt cu viteze de 55…75 de km/h”, a precizat Mateescu.

INTERVIURILE HotNews.ro