Sari direct la conținut

Warren Buffet stă pe un munte istoric de bani în condițiile în care „chilipirurile” par să se fi evaporat

HotNews.ro
Warren Buffett, Foto: Xinhua / Zuma Press / Profimedia
Warren Buffett, Foto: Xinhua / Zuma Press / Profimedia

Compania de investiții Berkshire Hathaway fondată și condusă de legendarul Warren Buffett și-a crescut disponibilul de numerar până la un nivel record în condițiile în care bursa americană pare să fi rămas fără „chilipiruri”, relatează Markets Insider.

Datele financiare publicate de Berkshire pentru trimestrul 3 al anului arată că disponibilul de numerar al companiei a crescut cu 7% în intervalul respectiv de timp, ajungând la un nivel record pentru companie: 157 de miliarde de dolari.

Anteriorul record în acest sens al Berkshire a fost la sfârșitul lui 2021, când cantitatea de numerar pe care o avea la dispoziție se ridica la 149 de miliarde de dolari.

Suma de acum este mai mare decât capitalizarea totală de pe piață a unor companii precum Disney, IBM, Morgan Stanley, General Electric, Boeing, Starbucks sau AT&T.

În ceea ce privește capitalizarea de piață a Berkshire, aceasta se ridică la 761,65 de miliarde de dolari, ea fiind a șaptea cea mai valoroasă companie listată pe bursa americană, după Apple, Microsoft, Alphabet (compania-mamă a Google), Amazon, Nvidia și Meta Platforms.

Berkshire este urmată în clasamentul celor mai valoroase companii americane de către Tesla, care are o capitalizare de piață de 699,23 miliarde de dolari. Clasamentul primelor 10 poziții este completat de compania farmaceutică Eli Lily și gigantul financiar-bancar Visa.

Compania lui Buffett a făcut investiții minime în cumpărarea de noi acțiuni

Datele publicate de Berkshire arată de asemenea că aceasta a cheltuit doar 1,7 miliarde de dolari pe achizițiile de noi acțiuni, în timp ce vânzările s-au ridicat la aproximativ 7 miliarde.

Markets Insider notează că, atunci când disponibilul de numerar sau numărul obligațiunilor de stat deținute de Berkshire cresc, acesta este de regulă un semnal că Buffett și directorii săi din cadrul companiei nu au reușit să identifice „chilipiruri” pe bursa americană.

Buffett este cunoscut pentru strategia sa de investiții de cursă lungă, așteptând momentul potrivit pentru a cumpăra acțiuni la prețuri sub valoarea lor reală și de a le vinde apoi în câștig, uneori ani mai târziu. Agenția Bloomberg evaluează averea personală a lui Buffett la 118 miliarde de dolari, el fiind al șaptelea cel mai bogat om din lume.

Însă anul acesta bursa americană a înregistrat aprecieri record pe fondul entuziasmului generat de inteligența artificială și alte evoluții din sectorul tech, chiar dacă de la jumătatea anului trendul de creștere a frânat brusc.

Între luna iulie și sfârșitul lui octombrie capitalizarea de piață a celor mai valoroase 7 companii tech din Statele Unite a scăzut cu mai bine de un trilion de dolari.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro