Weekend trending în București: pe ce terase putem întâmpina, cu o bere în față, primăvara din februarie
Primăvara pare să fi venit în București încă din februarie, motiv pentru proprietarii de terase să deschidă mai devreme decât de obicei. Dacă tot avem parte de o iarnă venită parcă din sudul Italiei de ce nu am profita?
Pentru acest weekend sunt anunțate chiar și 18 grade și soare, iar primăvara pare că vine mai devreme. E destul de clar că suntem contemporani cu încălzirea globală accelerată și că nu mai e mult până când vom recunoaște în mod oficial că prin această zonă a României au rămas doar trei anotimpuri, alea mai calde.
Poate nu e chiar motiv de sărbătoare, dar putem să dezbatem și să decidem asta la o bere, cu prietenii, la una dintre terasele din lista de mai jos, dacă tot e frumos afară. Și ar fi bine să scoți și ochelarii de soare de la naftalină, dacă nu ai făcut-o deja.
La Green Hours (Victoriei 120) mergi întotdeauna la sigur, mai ales dacă nu ai pretenții de bere artizanală sau mâncăruri mai speciale. Tot ce e în meniu e onest, atât ca ofertă, cât și ca prețuri.
Ai putea spune că nu s-a schimbat mare lucru aici în ultimii 10 ani, dacă prin 2018 nu s-ar fi prăbușit castanul imens care trona peste jumătate din terasă. Nu-i cea mai însorită terasă, fiind înconjurată de clădiri, dar compensează cu faptul că poți prinde un concert de jazz, uneori chiar și la prânz.
La Green Hours. FOTO: Facebook
Terasa de la J’ai Bistrot (Griviței 55) s-a deschis, dar nu s-a deschis. În mod oficial, nu este deschisă, pentru că barul de afară nu a fost încă amenajat. Dar ni s-a spus că se poate comanda în interior și se poate ieși cu berea / mâncarea pe terasă. Ba chiar vei fi ajutat să pornești încălzitoarele, în cazul în care dorești asta. Deci, poți să dai o fugă în weekend, mai ales că terasa de aici e încăpătoare și are o atmosferă plăcută.
J’ai Bistrot. FOTO: Facebook
Bucureșteni din toate sectoarele vin până în această parte a orașului pentru terasa de la Modelier (Duzilor 12) și nu de puține ori e sold out. O fac nu doar pentru faptul că e o terasă plăcută și cu oameni prietenoși și voie bună, ci și pentru că acest loc a devenit renumit de-a lungul timpului pentru burgerii buni pe care-i au în meniu sau pentru unele dintre cele mai bune coaste din oraș.
Sâmbătă are loc și un eveniment de cooking cu muzică asigurată de DJ Antenna. Începe de la 13:00, când se pune pastrama pe grătar, se aruncă bulzul în jar, iar paharele sunt umplute cu vin de la o colecție impresionantă de crame, la super oferta de 10 lei paharul. Sigur se lasă cu zaiafet.
Modelier. FOTO: Facebook
Pentru o ieșire cu băieții la soare și la bere bună, mergi la Hop Hooligans (Jean Louis Calderon 49). Oferta de beri de aici e impresionantă și atât de surprinzătoare, încât n-o să-ți pese că terasa nu-i chiar cea mai dichisită din oraș.
Ca o paranteză, Hop Hooligans e berea artizanală din România care face cele mai multe experimente și au tot timpul chestii care te dau pe spate. Unde mai pui că în meniu dai și peste beri care ajung chiar și la 18% alcool.
Hop Hooligans. FOTO: Facebook
Ce loc mai bun de admirat instalarea primăverii în oraș, decât parcul Cișmigiu, iar aici există o terasă foarte populară și boemă, cu bere artizanală și, mai nou, și mâncare pentru brunch. E vorba de Zona Liberă Butic (Schitu Măgureanu 31), care a transformat „Ciuperca”, una dintre clădirile simbol ale parcului lăsate în paragină, într-un loc care e din nou popular și care a strâns în jurul său o altfel de comunitate.
Înainte, aici se vindeau dulciuri, vată de zahăr și alte lucruri pentru copiii care veneau în parc, acum construcția cu aspect de căsuță din povești este loc de întâlnire pentru publicitari, actori, artiști independenți, jurnaliști de toate genurile, puști și tineri părinți, dar și turiști rătăciți sau expați.
Zona Liberă Butic. FOTO: Facebook
La Aviatorilor 8 găsești clădirea de birouri care încorporează vechea casa Oromolu, construită între anii 1926-1927 de marele arhitect Petre Antonescu (1873-1965) – cel care a proiectat și Arcul de Triumf, Palatul Primăriei Capitalei, Palatul Băncii Marmorosch Blank, Palatul Facultății de Drept și Palatul Crețulescu.
Ansamblul ridicat aici este spectaculos și are la parter o terasă comună pentru mai multe localuri: 5ENSI, Japanos, Manufaktura, French Revolution, Gastrolab. Există și încălzitoare în cazul în care e nevoie, deși prognoza meteo nu ar indica așa ceva. E un loc bun de stat la soare înainte sau după o plimbare pe bulevardul Aviatorilor sau prin frumosul parc Kiseleff din apropiere.
Poți opta pentru o cafea de la Manufaktura, unul dintre faimoasele ecleruri de la French Revolution sau poți lua brunch-ul la 5ENSI, Gastrolab sau Japanos.
5ensi. FOTO: Facebook
Energiea (Brezoianu 4) se recomandă ca „stabiliment de informare și experiment urban, în egală măsură pub și hub urban, un loc care îmbină lejeritatea și relaxarea vorbelor lângă un pahar, cu energia evenimentelor din zona artistico-culturală urbană, într-un decor deconstruit, cu o personalitate puternică”.
Anul acesta, pe 1 martie împlinește 10 ani de existență. Terasa de aici, chiar dacă se întinde pe o fâșie de trotuar, este una foarte plăcută și care pare că se unește și cu cea de la Origo sau, în partea cealaltă, cu Pâine și Vin.
În zilele însorite, întreaga zonă este foarte populată, iar dacă nu mai e loc la mese, oamenii își beau cafeaua pe bordură sau iau mâncare la to go și fac un picnic pe băncuțele din fața Monumentului Holocaustului sau în Parcul Cișmigiu, aflat la o aruncătură de băț.
Energiea. FOTO: Facebook
În cazul în care ai ieșit la o plimbare prin Parcul Carol I, poți să iei brunch-ul la Expirat Halele Carol (Constantin Istrati 1), celebrul club bucureștean care de ceva vreme are și o terasă foarte plăcută, cu o bucătărie deschisă unde poți vedea exact cum și ce se gătește.
Găsești aici și foarte multe cocktailuri și tot ce trebuie pentru a-ți face șederea la soare, la terasă, cât mai plăcută. Posibil ca în unele zile să dai și peste un concert acustic. În zona parcului Grădina Icoanei există mai multe terase și restaurante la care poți să-ți încarci bateriile după o rătăcire pe frumoasele străduțe din zonă.
Expirat Halele Carol. FOTO: Facebook
Dar de data asta încearcă POINT (Eremia Grigorescu 10) – un hub cultural unde poți vedea piese de teatru, concerte, expoziții sau poți lua parte la workshop-uri pe diverse teme. De asemenea, este și un mic bistro, cu un bar bine dotat și cu o terasă scăldată în soare.
Îți poți plănui un brunch târziu aici, pentru ca mai apoi să rămâi și la o piesă de teatru – sâmbătă, 19 februarie, de la 20:00, se joacă „Menajeria de sticlă”, iar duminică, de la 18:30, se joacă „Vara în care mama a avut ochii verzi”.
Point. FOTO: Facebook
În cartierul Armenesc s-a deschis recent Random Space (Popa Petre 21), un spațiu de co-working, cu rezidenți din advertising, producție de film, art&craft un outdoor bar și o grădină care găzduiește constant evenimente relevante pentru comunitatea pe care cei de aici și-au propus s-o strângă în jurul lor.
Printre lucrurile bune pe care le găsești pe această terasă nesofisticată și nepretențioasă se numără berile artizanale de la BrewDog și Hop Hooligans, o selecție generoasă de vinuri bune și cocktailuri de toate felurile, dar preparate și cu vișinată sau caisată, iar în weekend poți să găsești shopuri micuțe sau un târg cu produse locale.
Random Space. FOTO: Facebook
Există și un spațiu acoperit și încălzit, unde se stă confortabili dacă afară se face mai frig. Dacă ieși la o plimbare ca să vezi dacă deja au înflorit magnolii (câțiva dintre acești arbori, foarte numeroși în această zonă, erau înmuguriți zilele trecute, am verificat noi) poți să faci un popas la Pergola Cotroceni (Doctor Frederic Joliot-Curie 1).
Pergola Cotroceni. FOTO: Facebook
Acesta e un boutique hotel care are și un mic bistro la parter, cu o terasă pe care-ți poți bea cafeaua la soare și te poți lungi și la un brunch. Cu siguranță există șanse mai mari ca în acest loc să te simți ca un turist în București, datorită clienților hotelului pe care-i poți vedea la mesele vecine planificându-și traseul prin oraș. Îi poți ajuta oferindu-le recomandările de mai sus.