Sari direct la conținut

„Zeci de drone ucrainene” au atacat regiunea Briansk, susțin oficialii ruși

HotNews.ro
Ucraina a lansat peste noapte zeci de drone vizând regiunea Briansk din vestul Rusiei, au declarat duminică oficiali ruşi, transmite Reuters.
Satul Novyi Ropsk din regiunea Briansk, la aproximativ 1 km de granița cu Ucraina, Foto: Kirill KUDRYAVTSEV / AFP / Profimedia
Satul Novyi Ropsk din regiunea Briansk, la aproximativ 1 km de granița cu Ucraina, Foto: Kirill KUDRYAVTSEV / AFP / Profimedia

Cel puţin 30 de drone au fost distruse deasupra Briansk, care se învecinează cu Ucraina, a declarat guvernatorul regiunii, Alexander Bogomaz, pe Telegram, scrie News.ro.

Sistemele de apărare aeriană ale Rusiei au distrus drone şi deasupra regiunii Smolensk, a declarat Vasili Anohin, guvernatorul regiunii din vestul Rusiei, pe Telegram.

Nu a fost imediat clar câte drone au fost doborâte. Potrivit informaţiilor preliminare, nu au existat victime sau distrugeri în nicio regiune, au spus guvernatorii.

Oficialii ruşi nu dezvăluie adesea întreaga amploare a pagubelor cauzate de atacurile ucrainene.

A fost anunţată o alertă de raid aerian pentru regiunea Lipețk, aflată la câteva sute de kilometri sud de Moscova, a declarat guvernatorul regiunii pe Telegram. Reuters precizează că nu a putut verifica în mod independent informaţiile.

Nu a existat niciun comentariu imediat din partea Ucrainei.

Kievul a spus adesea că atacurile sale în interiorul teritoriului Rusiei sunt menite să submineze efortul de război al Moscovei şi ca răspuns la atacurile aeriene necruţătoare ale Rusiei asupra infrastructurii energetice, militare şi de transport a Ucrainei.

INTERVIURILE HotNews.ro