Sari direct la conținut

Zelenski îi dă replica lui Modi: Diplomație, dar „nu în detrimentul a 30% din teritoriul nostru”

HotNews.ro
Zelenski îi dă replica lui Modi: Diplomație, dar „nu în detrimentul a 30% din teritoriul nostru”
Narendra Modi și Volodimir Zelenski Foto: Efrem Lukatsky / AP / Profimedia

Ucraina este angajată în favoarea păcii, dar nu în detrimentul renunțării la teritoriul său, a declarat președintele Volodimir Zelenski în cadrul unei întâlniri cu reprezentanți ai mass-media indiene, potrivit Kyiv Independent.

Zelenski a vorbit cu premierul indian Narendra Modi despre necesitatea încheierii războiului din Rusia în timpul vizitei istorice a acestuia din urmă la Kiev, la 23 august.

„Când spuneți „diplomație”, sunt de acord cu ea, dar aș dori să văd pași concreți care nu sunt în detrimentul a 30% din statul nostru și nu în detrimentul populației noastre. Dacă există un astfel de plan, suntem cu toții pentru el”, a declarat Zelenski.

Narendra Modi l-a îndemnat vineri pe preşedintele Volodimir Zelenski să se aşeze la masa negocierilor cu Rusia pentru a pune capăt războiului din Ucraina şi s-a oferit să acţioneze ca un prieten pentru a ajuta la aducerea păcii, relatează Reuters.

„Vreau să vă asigur că India este pregătită să joace un rol activ în orice efort pentru pace. Dacă personal pot juca vreun rol în acest sens, voi face acest lucru, vreau să vă asigur ca prieten”, a adăugat premierul indian.

La sfârșitul lunii iulie, Zelenski a declarat că Ucraina va finaliza „un plan de acțiune pentru pace” până la sfârșitul lunii noiembrie.

Ucraina a organizat primul summit mondial pentru pace în Elveția în luna iunie, care a dus la semnarea unui comunicat de către 91 de țări și opt organizații internaționale.

Comunicatul a inclus trei puncte principale: securitatea nucleară, securitatea alimentară globală și eliberarea copiilor deportați, a prizonierilor de război și a civililor deținuți ilegal.

INTERVIURILE HotNews.ro