Sari direct la conținut

Zelenski vrea rachete și rezultate mai rapide pe câmpul de luptă, inclusiv pe teritoriul Rusiei: „Toate sarcinile relevante sunt efectuate acum”

HotNews.ro
Zelenski vrea rachete și rezultate mai rapide pe câmpul de luptă, inclusiv pe teritoriul Rusiei: „Toate sarcinile relevante sunt efectuate acum”
Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, stă în fața unui sistem antirachetă„Patriot”, într-o zonă de antrenament militar, în timpul unei vizite în Mecklenburg, Germania, 11 iunie 2024. Sursa foto: Jens Büttner / DPA / Profimedia

Președintele Volodimir Zelenski a declarat marți că Ucraina trebuie să asigure și să desfășoare rachete avansate și să obțină rezultate mai rapide cu acestea pe câmpul de luptă, informează Reuters.

În discursul său video video de seară, adresat națiunii, Zelenski a vorbit despre întâlnirea pe care a avut-o în timpul zilei cu comandanții de vârf. Întâlnirea a fost dedicată creșterii aprovizionării interne cu arme în războiul împotriva Rusiei, care durează deja de mai bine de 2 ani și jumătate.

Dezvoltarea acestor resurse, a spus el, implică drone, echipamente de război electronic și, mai presus de toate, desfășurarea de rachete care ar aduce beneficii rapide în confruntările de pe câmpul de luptă cu forțele ruse.

„Un accent deosebit este pus pe programul nostru național de rachete în toate elementele sale. În toate realizările Ucrainei în materie de rachete, trebuie să existe mai multe realizări de luptă atât pe front, cât și pe teritoriul Rusiei”, a spus Zelenski.

„Rezultatele sunt necesare mai repede. Și toate sarcinile relevante sunt efectuate acum”, a adăugat liderul de la Kiev.

După începutul invaziei pe scară largă a Rusiei, din februarie 2022, Ucraina a solicitat în mod repetat partenerilor săi occidentali, în principal Statelor Unite, să furnizeze rachete sofisticate cu rază lungă de acțiune.

De asemenea, Ucraina s-a concentrat pe dezvoltarea rapidă a unei industrii interne de armament. În mare parte, accentul a fost pus pe drone, Zelenski solicitând anul trecut ca 1 milion de drone să fie fabricate în 2024, dar oficialii au subliniat, de asemenea, importanța dezvoltării rachetelor.

Ministrul apărării, Rustem Umerov, a declarat luna aceasta că Ucraina va anunța în lunile următoare dezvoltarea de noi rachete, inclusiv rachete balistice.

Urmăriți cele mai recente evoluții ale războiului din Ucraina LIVETEXT pe HotNews.ro

INTERVIURILE HotNews.ro