Sari direct la conținut

LIVE Război în Ucraina, ziua 958: Situație dramatică pe frontul din Donețk / Moscova anunță că a respins un atac cu drone ucrainene

HotNews.ro
Război în Ucraina, Foto: LIBKOS / AP / Profimedia
Război în Ucraina, Foto: LIBKOS / AP / Profimedia

Armata Kievului a anunțat că rușii înaintează în Donbas și au ajuns la periferia unui alt oraș cheie din zona pe care Vladimir Putin și-a propus să o captureze, după ce a eșuat în cucrirea capitalei ucrainene la începutul invaziei. Moscova a anunțat marți dimineață că a respins un atac cu drone.

Evenimentele de marți, ziua 958 a războiului din Ucraina, LIVE:

Marea Britanie a sancționat trupele ruse implicate în utilizarea armelor chimice pe câmpul de luptă din Ucraina, a declarat marți guvernul de la Londra, potrivit Reuters.

Printre cei sancționați se numără trupele de apărare radiologică, chimică și biologică ale forțelor armate ruse și liderul acestora, Igor Kirillov, a precizat guvernul într-o declarație.

Cel puțin 11 persoane au fost rănite, inclusiv un copil, într-un atac rusesc asupra orașul Jarkov din nord-estul Ucrainei, au anunțat oficiali regionali, potrivit Reuters.

Conform surselor citate, o infrastructură a fost deteriorată iar autoritățile investighează ce tip de armă a fost folosită.

Situat la 30 km de granița cu Rusia, Harkov a fost o țintă frecventă a atacurilor rusești de la începutul invaziei la scară largă a Moscovei , în februarie 2022.

Săptămâna trecută, un atac cu bombă ghidată asupra orașului a lovit un bloc de apartamente cu cinci etaje, rănind 10 persoane, au declarat oficialii locali.

Ministerul rus al Apărării a declarat marţi că forţele sale au preluat controlul asupra așezării Zolota Nyva din estul Ucrainei, a informat agenţia de presă de stat TASS, citată de Reuters.

În luna mai, soldații francezi vor participa la un exercițiu militar de amploare în România, care le va evalua capacitatea de a se deplasa rapid spre flancul estic al NATO, scrie Politico.

Armata rusă, la porțile unui oraș-cheie din Donbas

Terminalul petrolier lovit luni de drone ucrainene încă arde, potrivit autorităților locale, care au decis evacuarea a peste 1.000 de persoane din zonă, potrivit Meduza.

Un sistem de apărare antiaeriană Pantsir-S1 a fost staționat pe teritoriul depozitului de petrol din portul Feodosia din toamna anului 2022, dar echipamentul nu a ajutat la respingerea atacului, potrivit Radio Svoboda.

Armata ucraineană a declarat marți că a doborât 18 drone lansate de Rusia în timpul nopții, transmite Reuters.

Forțele Moscovei au folosit și două rachete Iskander-M pentru a ataca regiunea Odesa, potrivit forțelor aeriene ucrainene.

Sistemele de apărare aeriană ale Rusiei au distrus 16 drone ucrainene peste noapte, a declarat marți Ministerul rus al Apărării, informează Reuters.

Paisprezece dintre drone au fost doborâte deasupra regiunii Belgorod, la granița cu Ucraina, și două deasupra Mării Negre, a declarat ministerul pe Telegram.

Forțele ruse au pătruns la periferia orașului Torețk, situat pe linia frontului din estul Ucrainei, a declarat armata ucraineană luni târziu, la mai puțin de o săptămână după căderea orașului bastion Vuhledar, informează Reuters.

Sinteza celor mai recente evenimente:

–––

Evenimentele de luni, ziua 957 a războiului din Ucraina, au fost LIVE aici pe HotNews.ro

INTERVIURILE HotNews.ro