Sari direct la conținut

Turcia cere Romaniei sa combata activitatile desfasurate de PKK la Bucuresti

HotNews.ro

Autoritatile de la Ankara au cerut Bucurestiului sa ia masuri pentru a bloca activitatile Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) in Romania – transmite Turkish Daily News .

„O organizatie afiliata PKK – care se numeste KOBAL, activeaza la Bucuresti. Aplicarea unor masuri preventive impotriva acestei organizatii ne-ar face fericiti”, a subliniat presedintele Parlamentului turc, Koksal Toptan, in timpul vizitei avute la Ankara cu presedintele Camerei Deputatilor din Romania, Bogdan Olteanu.

La randul sau, Bogan Olteanu a precizat ca „acordarea statutului de membru al Uniunii Europene nu este un lucru usor. Puteti fi siguri ca aveti un prieten in UE!”. El a amintit ca Romania a aderat la forul comunitar in 2007, in urma unor negocieri dure.

PKK are legaturi in multe state europene si este suspectat de trafic ilegal de droguri si carne vie, pentru a-si sustine financiar activitatile teroriste.

In octombrie, un raport al Statului Major al armatei turce, intocmit pe baza informatiilor furnizate de unitatile de spionaj, afirma ca PKK continua sa obtina finantare prin intermediul unor asociatii care activeaza in mai multe tari europene, inclusiv in Romania.

In replica, purtatorul de cuvant al SRI, Marius Bercaru, a declarat pentru NewsIn ca problema sustinerii financiare a PKK de catre asociatii care activeaza pe teritoriul Romaniei a fost evidentiata in toate rapoartele anuale ale SRI din ultimii ani.

„Din 2000, aceasta contributie a scazut, in 2007 situandu-se usor peste zero”, a adaugat Bercaru.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro