Sari direct la conținut

Echipa Elenei Lasconi a obținut o treime din locuri în conducerea USR. Componența noului Birou Național al USR

HotNews.ro
Echipa Elenei Lasconi a obținut o treime din locuri în conducerea USR. Componența noului Birou Național al USR
Elena Lasconi. FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Echipa susținută de noul președinte al USR, Elena Lasconi, pentru conducerea partidului a obținut 8 din cele 24 de locuri în Biroul Național al USR, la congresul de sâmbătă, la care Lasconi a fost desemnată candidat al partidului la alegerile prezidențiale. Echipa rivală, „USR echilibru”, grupată în jurul primarului Timișoarei, Dominic Fritz, a obținut 7 locuri în conducerea partidului.

Cei 24 de membri ai Biroului Naţional au fost aleşi prin votul celor 600 de delegaţi care au participat sâmbătă la Congresul extraordinar al USR. Potrivit statutului USR, cel de-al 25-lea membru al Biroului Naţional este preşedintele partidului, ales prin votul electronic al tuturor membrilor, adică Elena Lasconi.

Duminică, de la ora 13.00, va avea loc prima ședință a noului BN al USR, au declarat pentru HotNews.ro surse din partid.

Cum se împart taberele în USR

Trei echipe principale din partid au concurat, la congresul partidului, pentru Biroul Naţional, forul colectiv de conducere.

Pe lista Elenei Lasconi pentru Biroul Naţional au candidat, în echipa „Reconstrucție”, nume precum Radu Mihaiu, Lucian Stanciu-Viziteu, Claudiu Năsui, Cristina Prună, Adrian Wiener.

Gruparea rivală – echipa „USR Echilibru” – reuneşte lideri precum Dominic Fritz, Vlad Voiculescu, Clotilde Armand, Allen Coliban.

A treia tabără – „USR Unit” – reuneşte foşti „nicuşoristi”, între care Ionuț Moșteanu și Stelian Ion.

Echipa Elenei Lasconi are trei locuri de vicepreședinte USR, iar echipele „USR Echilibru” și „USR Unit” au obținut câte două locuri de vicepreședinte.

Echipa noului președinte al USR a obținut, la Congres, o treime din locurile din Biroul Național al USR.

În 22 iunie, Lasconi spunea că lipsa unei majorități în Biroul Național al USR va duce la demisia sa. „Aştept duminica, să văd dacă pot să fac o majoritate în Biroul Naţional. Dacă nu, îmi voi da demisia. Sănătate bună şi noroc, dragoste cu sila nu se poate!”, a răspuns Elena Lasconi când a fost întrebată, la Prima TV, ce face dacă vede a doua zi după câștigarea alegerilor interne că nu are o majoritate în Biroul Național.

Ea a insistat că „dacă ai 50% plus 1 poţi să conduci”. „Şi domnul Drulă avea aceeaşi majoritate”, a precizat Lasconi, conform News.ro.

În noul Birou Național nu se mai regăsesc Cătălin Drulă, Cristian Ghinea, Dan Barna sau Vlad Botoș.

Noua componență a Biroului Național al USR

Conform surselor HotNews.ro, noua conducere a USR este formată din:

  • Elena Lasconi – președinte
  • Radu Mihaiu – vicepreședinte
  • Dominic Fritz – vicepreședinte
  • Stelian Ion – vicepreședinte
  • Lucian Stanciu-Viziteu – vicepreședinte
  • Allen Coliban – vicepreședinte
  • Ionuț Moșteanu – vicepreședinte
  • Adrian Wiener – vicepreședinte

Componența Biroului Național al USR:

De asemenea, Congresul USR care s-a reunit sâmbătă a desemnat-o pe Elena Laconi candidatul partidului la alegerile prezidențiale.

„Vin către voi nu să conduc un partid, ci să creăm o mișcare, să deschidem cușca în care am fost ținuți atâta vreme. Sunt aici să vă zic: gata, fraților, haideți la luptă! Va fi cel mai greu an de când există USR-ul, dar vom câștiga! România este casa noastră, când un hoț îți intră în casă, nu pleci tu din casă. Îl scoți tu pe el afară!”, a spus Lasconi.

După ce a câștigat alegerile interne pentru președinția partidului, cu un scor de 68,14%, primarul din Câmpulung Elena Lasconi s-a înscris și în cursa pentru desemnarea candidatului USR la alegerile prezidențiale. I-a avut ca adversari pe Dumitru Stanca și Octavian Berceanu.

INTERVIURILE HotNews.ro