Sari direct la conținut

6 povești ale unor străini care s-au îndrăgostit de România și ale caselor vechi pe care le-au cumpărat și recondiționat aici

HotNews.ro
Un neamț care a readus la viață casele tradiționale săsești din satul Cund, județul Mureș.
Un neamț care a readus la viață casele tradiționale săsești din satul Cund, județul Mureș.

Regele Charles nu a fost singurul care a descoperit potențialul locurilor frumoase din România și nu doar el s-a îndrăgostit atât de tare de autenticul descoperit aici, încât și-a cumpărat o locuință la noi în țară. Sunt multe exemple de străini sau cupluri mixte de români căsătoriți cu cetățeni din afară care au investit într-o casă de vacanță în România sau, în cazul unora, în adevărate resorturi turistice.

Despre unele am mai scris, pe altele le-am descoperit acum, dar punctul comun al tuturor acestor proprietăți este peisajul montan extraordinar, liniștea și acel specific al zonei, în special Transilvania, care se păstrează și-n aceste vremuri moderne și ultra tehnologizate.

Te invităm, așadar, să cunoști niște oameni născuți și crescuți în alte țări și superbele lor case românești, incluse sau nu în circuitul turistic.

1. The Village Hotel, Breb

În 2007, britanicii Duncan și Penny Ridgley au ajuns pentru prima oară în Maramureș și-asta a fost de-ajuns pentru ca cei doi soți să-și dorească să-și cumpere pământ în acest colț rupt din rai.

De-atunci, cei doi au început o muncă frumoasă de recondiționare a caselor vechi maramureșene în satul Breb și totul a culminat cu un complex turistic numit The Village Hotel, cu patru case vechi din lemn recondiționate și disponibile pentru închiriere.

„Am avut o idee în 2002, să plecăm și să trăim într-un loc diferit, a durat ceva timp și am pornit pe câteva drumuri greșite, destule pentru a scrie o carte… dar acum ne-am stabilit aici”, dezvăluie Duncan pe site-ul pensiunii.

Citește continuarea articolului pe site-ul nostru de home&living www.lovedeco.ro

INTERVIURILE HotNews.ro