Sari direct la conținut

9 locuri din București de unde să cumperi cei mai buni cozonaci artizanali și alte preparate pentru masa de Paște (inclusiv pentru vegani)

HotNews.ro
Cozonac Zexe, București, Foto: Zexe/ Arhiva personală
Cozonac Zexe, București, Foto: Zexe/ Arhiva personală

În România, nicio sărbătoare importantă nu trece fără un cozonac așezat pe masă. Și toată lumea știe că un cozonac de calitate, făcut după rețete tradiționale, nu se obține ușor și cu siguranță nu poate fi comparat cu cel din comerț, plin de ulei de palmier și E-uri.

Cu alte cuvinte, un cozonac nu se găsește chiar pe toate drumurile și nu este deloc ieftin. Pentru cei care nu se pricep sau nu au avut timp să gătească pentru masa de Paște, am găsit noi alternative de calitate.

Așadar, iată câteva locuri din București unde încă mai poți găsi unele dintre cele mai bune produse locale pentru a le pune pe masă înainte de a ciocni un ou roșu cu membri familiei.

Spuneam că nu există sărbătoare fără cozonaci, dar să nu uităm de cealaltă vedetă a meselor festive în familie: salata de boeuf. În cazul în care nu vrei să te complici cu prepararea ei, Ala Dumitrache a anunțat că la Balls. (Dacia 114) s-a dat undă verde la comenzile pentru acest preparat pentru Paște.

„Am deschis pentru Paște!!! Și plănuim un meniu vegetarian și ușor pentru zilele acelea. Deschis și program normal sâmbătă, duminică, luni – sărbătorim primăvara împreună”, a scris pe pagina restaurantului specializat în chifteluțe. Comenzile pentru salata de boeuf se dau prin mesaje private pe paginile de social media sau la 0722.322.526 pe Whatsapp. Prețul este de 60 lei porția de 500 de gr, cu ridicare pe 4 și 5 mai.

Printre cei mai căutați cozonaci din București sunt și cei de la Zexe Braserie (bd. Aviatorilor 65), locul unde-și face de cap Ana Consulea, unul dintre cei mai cunoscuți cofetari din România. Oferta de aici include cozonacul însiropat (120 lei / bucată, 1 kg), îmbibat zdravăn cu alcool (poate nu-i nicio o idee prea bună să te urci la volan dacă mănânci jumătate), alături de cel clasic (110 lei / bucată, 1,2 kg).

Bineînțeles, cofetarii de la Zexe mai au în ofertă și pască (110 lei / bucată, 1,1 kg) sau alte bunătăți dulci care merg pe masa de Paște. Le găsești pe toate aici, plus toate detaliile necesare pentru a le comanda din timp.

O altă brutărie foarte apreciată din oraș este Grain Trip (Nerva Traian 16). Și aceasta a anunțat că a deschis comenzile pentru Paște.

„Puteți comanda online sau în brutărie. Noi vom fi la datorie pentru ridicarea comenzilor până pe 4 mai inclusiv”, au scris cei de la brutărie pe pagina lor de Facebook.

Ca în fiecare an vor avea confeturi fără drojdie, doar cu maia:

  • Pască (cu brânză dulce, portocale şi stafide în aluat brioche cu maia) (105 lei bucata)
  • Cozonac cu cremă de ciocolată Valrhona, nuci si stafide (125 lei / bucata)
  • Panettonele ĂLA cu şofran, ciocolată albă, portocale si fistic (125 lei / bucata)

Nu uita să pui în coș şi pâinea, de regulă aceasta este prima care dispare de la raft în zilele aglomerate dinaintea sărbătorilor. Toate comenzile sunt cu ridicare din brutărie şi trebuie achitate la momentul plasării comenzii.

La Atelierul de Tarte (Ion Mihalache 20) Radu Darie e responsabil cu tartele delicioase de aici. E un profesionist pe a cărui mână poți merge cu încredere când vine vorba de ce pui bun pe masa de Paște, mai ales că are peste 100 de rețete de tarte create, dar este renumit și pentru cozonaci.

În afară de cozonacul tradițional (129 lei), pregătit după o rețetă veche cu aluat opărit, Radu are în oferta pentru acest an și Babka, în două variante: însiropată cu Amaretto (149 lei), sau cu fistic și ciocolată albă, însiropată cu Limoncello (179 lei).

Mai găsești aici și Pasca lui Radu, cu vanilie și stafide, cu mai puțin aluat și mai multă cremă de brânză – 129 lei. Toate pot fi comandate cu ridicare între 30 aprilie și 4 mai.

Apropo de tarte, cei de la Tartelicious (Brezoianu 35) au pornit cuptoarele și coc încă de pe acum babka în diverse combinații, chiar și sărată. Găsești la ei cozonac tradițional, cu nucă și stafide, o minunăție de pască fără aluat, cu mascarpone, merișoare și stafide, dar și quiche de primăvară. Grăbește-te cu comenzile pentru a prinde zilele de 3-4 mai pentru ridicare.

„Și, da, le coacem și mai devreme, nu doar pentru acele zile. Puteți comanda aici sau la telefon (0753.486.265) sau la noi în tartarie. P.S. Dacă plecați din București mai devreme și vreți bunătăți de la noi, recomandarea noastră e să vă luați doar babka, care se păstrează foarte bine”, scriu cei de la Tartelicious pe pagina lor de Facebook.

Întreaga masă de Paște o poți comanda de la băcănia Real Foods. Găsești aici de la pulpă de miel asezonată cu cartofi cu rozmarin, morcovi caramelizați și spanac sote, la sarmalele de vită/ porc, fără să mai vorbim de drob, de ciorbă de miel și de salată a la russe.

Toate bunătățile sunt gătite excelent în fiecare an de 2Chefs (Johnny Susală și Nico Lontras), gata să participe la paradele gustative de pe platourile voastre! Un pachet complet și delicios pentru 3-4 persoane costă 699 lei. Vezi detaliile pe site.

Adaugă și cozonacul și pasca de la producătorul tău preferat, toate alese cu atenție pentru o masă de Paște completă. În ofertă se regăsesc pască tradițională de la Flour & More, pască cu stafide fără aluat de la Pania sau pasca cu vanilie de la Pain Plaisir.

Un alt loc de unde poți să-ți comanzi tot meniul de Paște, inclusiv ciorba de miel (89 lei), drobul de miel (149 lei) sau ouăle vopsite (37 lei / 10 bucăți) este Oala cu bunătăți. Cozonacul de aici costă 85 lei / bucată, iar pasca 89 lei / bucată.

La Băcănia Veche responsabil de bucătărie este Marius Tudosiei, care gătește excelent. El a anunțat pe pagina sa și că meniul de Paște 2024 e gata conceput și așteaptă comenzile.

„Anul acesta avem șase variante de meniu, fiecare dintre ele cu bucate suficiente pentru două, patru sau șase persoane. Gătim în fiecare zi de livrare înainte de Paște – între 30 aprilie și 4 mai! Am multiplicat variantele de meniu pentru fiecare zi de gătire/livrare în parte!

Vezi asta din datele notate în paranteză la fiecare meniu. Dacă dorești să adaugi produse în plus la meniul ales (poate vrei mai mult drob sau miel, de exemplu) ai la dispoziție categoria „Extra pentru masa de Paște””, explică cei de la Băcănie.

Ca idee, meniul de Paște pentru 4-6 persoane, cu tot ce trebuie (drob, salata de boeuf, salată de vinete, icre, ouă roșii, sarmale, pulpă de miel, cartofi copți, borș etc.) este de 1095 lei.

În plus, aici găsești și o alternativă extraordinară dacă nu îți place carnea de miel. Este vorba de Găina Frumoasă. „N-am inventat noi roata, dar găina asta dezosată complet și umplută, este opera noastră. Umplutura e cu carne, roșii uscate și aromatice. Pielea, frecată cu sare grunjoasă, devine crocantă și bună de ronțăit fără regrete!”, scrie Marius.

Cozonacii se comandă separat, doar telefonic (0752.202.103 ) sau în Băcănia Veche din Barbu Văcărescu nr 49. Zilele de ridicare din prăvălie vor fi: 29, 30 aprilie și 1, 2, 3, 4 mai. Prețurile pentru cozonacul cu nucă și cacao sau cozonacul cu de toate (nucă, rahat, cacao) este 130 lei/kg, un cozonac are în jur de 1 kg.

Recomandări pentru vegani

Poate uimitor pentru unii, dar și veganii sărbătoresc Paștele. Cu gândul la ei am inclus în această listă și un loc unde-și pot comanda întreaga masă pentru această sărbătoare. Sara Green (Lascăr Catargiu 43A) are patru variante de meniu – pentru 2-3 persoane (249 lei), pentru o singură persoană (189 lei) sau meniul Family Joy (pentru 4-5 persoane – 399 lei).

În plus, există și opțiunea de a-ți face singur meniul. Sarmale, salata de boeuf (fără carne), drob, pască vegană sau cozonac, dar și torturi sau prăjituri, toate sunt fără produse de origine animală. Livrarea este disponibilă pentru comenzile de minimum 200 de lei, dar meniul sau produsele pot fi ridicate și din locația de pe Bd. Lascăr Catargiu în zilele de 3 și 4 mai.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro