VIDEO Nicușor Dan: Probabil că am făcut greşeli, însă niciodată nu ne-am bătut joc de votul pe care oamenii ni l-au dat
Actualul primar general al Capitalei, Nicuşor Dan, a fost desemnat oficial, sâmbătă, candidatul formaţiunii Forţa Dreptei pentru un nou mandat. Nicușor Dan – susținut, de altfel, de Alianța Dreapta Unită, din care fac parte și USR și PMP – a spus că este posibil să fi făcut greşeli în timpul mandatului, dar că nu şi-a bătut joc de votul oamenilor.
Partidul Forţa Dreptei şi-a stabilit candidaţii pentru primăriile de sector din Capitală şi a reiterat susţinerea lui Nicuşor Dan pentru un nou mandat de primar general din partea celor trei partide ale Alianței Dreapta Unită.
Candidații partidului Forța Dreptei la primăriile de sector sunt Horia Grigorescu – Primăria Sectorului 1, Oana Nicolescu – Primăria Sectorului 2, Cătălin Niţu – Primăria Sectorului 3, Ciprian Grigore Pericleanu – Primăria Sectorului 4, Bogdan Frâncu – Primăria Sectorului 5, şi Ionel Puşcaş – Primăria Sectorului 6.
Votul s-a dat la Conferinţa de alegeri a Forţa Dreptei Bucureşti, iar delegaţii prezenţi în sală au votat în unanimitate, prin ridicarea mâinii.
„Probabil că am făcut greşeli în intervalul ăsta, însă niciodată nu ne-am bătut joc de votul pe care oamenii ni l-au dat”
Nicușor Dan a spus că este posibil să fi făcut greşeli în timpul mandatului, dar că nu şi-a bătut joc de votul oamenilor.
- „În politică contează un singur lucru, să faci ce vor oamenii să faci, adică ce vor susţinătorii tăi să faci. Am fost parte acum 4 ani la doar o parte din discuţii care au fost dificile, dar a existat atunci o voinţă politică şi a existat atunci la nivelul partidelor de dreapta din municipiul Bucureşti, voinţa de a pune capăt a 12 ani de jaf PSD în Bucureşti. A fost o decizie dificilă, corectă şi oamenii au venit şi ne-au votat”, a declarat Nicuşor Dan, după desemnare.
El a mai spus că este optimist că alături de colegii săi va reuşi să le amintească oamenilor de unde a pornit şi unde a ajuns acum.
- „Probabil că am făcut greşeli în intervalul ăsta, însă niciodată nu ne-am bătut joc de votul pe care oamenii ni l-au dat. (…) Sunt optimist că oamenii au înţeles, trebuie şi noi să le aducem aminte că nici măcar nu aveam marcaje rutiere în oraşul ăsta, ne rupeam picioarele la Piaţa Unirii că nu erau dalele alea, erau sărite din trotuar, de acolo am plecat. Sunt optimist că reuşim să le explicăm bucureştenilor de unde am pornit şi unde am ajuns şi unde putem să ajungem cu aceeaşi seriozitate”, a subliniat Nicuşor Dan, citat de News.ro.
Ludovic Orban, despre comasarea alegerilor: Decizie ticăloasă, nedemocratică, anticonstituţională
Preşedintele Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat, la conferința organizată sâmbătă, că decizia organizării alegerilor locale odată cu alegerile pentru Parlamentul European este una „ticăloasă, nedemocratică, anticonstituţională”, fiind luată împotriva alianţei USR-PMP-Forţa Dreptei:
- „Această decizie, ticăloasă, nedemocratică, anticonstituţională, de a forţa românii să vină la vot să-şi aleagă primarii, consilierii locali, preşedinţii şi consilierii judeţeni, este luată din câteva motive perverse. Primul, şi cel mai important, este luată împotriva noastră.
- Acesta este adevăratul motiv, pentru că ei ştiu foarte bine că noi în primă fază am pus bazele doar a unei alianţe pentru alegerile pentru Parlamentul European, că suntem trei formaţiuni politice distincte care puşi în faţa obligaţiei de a se pregăti pentru alegerile locale vor trebui să facă lucrurile acestea într-o lună de zile. Într-o lună de zile să ne armonizăm, să ne stabilim candidaţii de primari, în condiţiile în care sunt în multe localităţi candidaţi buni de primari şi din partea USR, şi din partea Forţa Dreptei, şi din partea PMP, să încercăm să ne pregătim strategic pentru o astfel de bătălie cum sunt alegerile locale, în condiţiile în care ne vom confrunta cu 2.900 de primari aparţinând PSD şi PNL”.
De asemenea, el a susţinut că funcţionarii din primării sunt „jumătate transformaţi în agenţi electorali”, iar lor li se adaugă şi consilierii locali: „Peste 30.000 de consilieri locali, sute de mii de angajaţi ai primăriilor din care jumătate sunt transformaţi în agenţi electorali, mai ales în mediul rural şi în oraşele mici, cu toţi sinecuriştii băgaţi pe uşa din dos, prin instituţiile publice, în ministere, agenţii deconcentrate, în companiile de stat care vor deveni peste noapte agenţi electorali”.