Sari direct la conținut

VIDEO Cel puțin 14 morți, 75 de răniți și zeci de dispăruți după ce un panou publicitar din Mumbai a fost doborât de furtună

HotNews.ro
Zeci de victime în Mumbai după prăbușirea unui panou publicitar, Foto: Rajanish Kakade / AP / Profimedia
Zeci de victime în Mumbai după prăbușirea unui panou publicitar, Foto: Rajanish Kakade / AP / Profimedia

Cel puțin 14 persoane au murit și alte 75 au fost rănite după ce un panou publicitar enorm s-a prăbușit peste ele în timpul unei furtuni în capitala financiară a Indiei, Mumbai, au anunțat marți autoritățile. Zeci de alți oameni ar putea fi prinși sub panoul căzut, transmite Reuters.

Clipuri apărute online au arătat panoul uriaș fluturând în bătaia vântului înainte de a se prăbuși peste case și o benzinărie de lângă o șosea aglomerată din suburbia estică Ghatkopar.

Tragedia a avut loc luni, când o furtună cu praf și apoi cu ploaie a lovit orașul în cursul serii, generând probleme de trafic și perturbând zborurile pe aeroportul din Mumbai.

Corporația municipală din Mumbai (BMC) a transmis că cel puțin 75 de persoane rănite au fost transportate la spitale în urma accidentului, iar 31 au fost externate.

Agenția care deținea panoul publicitar nu avea un permis de la BMC pentru a monta panoul, a precizat aceasta, adăugând că panoul măsura aproximativ 1.338 de metri pătrați, mai mare decât suprafața unui bazin olimpic (1.250) și de nouă ori mai mare decât dimensiunea maximă permisă pentru un panou.

„Pentru a preveni ca astfel de accidente să se mai întâmple, au fost date instrucțiuni de a efectua un audit structural al tuturor panourilor din Mumbai și de a le demonta imediat pe cele periculoase”, a declarat Eknath Shinde, ministrul șef al statului Maharashtra, a cărui capitală este Mumbai, într-o postare pe X.

Aproximativ 25 de persoane și câteva mașini erau încă prinse sub panourile prăbușite, a declarat un oficial al BMC, care nu a dorit să-i fie dat numele, deoarece nu este autorizat să vorbească cu presa.

Reprezentanți ai serviciilor de pompieri, poliție, intervenție în caz de dezastre și alte autorități continuă operațiunile de salvare care durează mult deoarece la fața locului nu puteau fi folosite instrumente de tăiere cu gaze cauza pompelor de combustibil prinse sub panoul prăbușit.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro