Sari direct la conținut

Decizie uimitoare în Canada: Quebecul va lăsa o parte din cadrele medicale să lucreze deși au Covid. ”Este ca și când ai lăsa lupul între oi”

HotNews.ro
coronavirus spital Canada, Foto: Captura YouTube
coronavirus spital Canada, Foto: Captura YouTube

Quebec, a doua provincie canadiană ca populație, „nu are de ales” decât să permită unor angajați esențiali să continue să lucreze chiar și după testarea pozitivă pentru COVID-19, pentru a preveni ca lipsa de personal să împiedice desfășurarea serviciilor sale de asistență medicală, a declarat marți ministrul Sănătății Christian Dube, relatează Reuters.

Quebec, care stabilește noi recorduri zilnic de când varianta Omicron a început un nou val de infecții, a înregistrat luni 12.833 de cazuri noi – cel mai mare număr de infectări într-o singură zi din orice regiune din Canada în timpul pandemiei.

„Contagiunea cu Omicron este atât de exponențială, încât un număr mare de personal trebuie retras – și asta prezintă un risc pentru capacitatea rețelei de a trata cetățenii”, a declarat Dube reporterilor.

„Am luat decizia ca într-o anumită condiție personalul pozitiv să poată continua să lucreze conform unei liste de priorități și management al riscului”, a spus el, adăugând că mai multe informații vor fi furnizate în zilele următoare.

Dube a spus că Quebec va oferi, de asemenea, o a treia doză de vaccin COVID-19 tuturor celor peste 18 ani începând cu 4 ianuarie.

Săptămâna trecută, Quebec a ordonat barurilor, sălilor de sport și cazinourilor să închidă, iar oamenilor să lucreze doar de acasă. De asemenea, a limitat adunările din case private și restaurante la șase persoane.

Mai multe sindicate au denunțat măsura controversată, care este o opțiune pentru unitățile sanitare din martie trecut, conform unui document guvernamental, dar pe care foarte puțini au pus-o în aplicare.

„Nu vrem lucrători infectați înapoi în spital”, a declarat săptămâna trecută Réjean Leclerc, președintele sindicatului FSSS-CSN, care reprezintă peste 130.000 de lucrători din domeniul sănătății din Quebec, potrivit CBC Canada.

”Este ca și cum ai lăsa lupul să intre în țarcul oilor”, a spus el, remarcând inevitabilitatea transmiterii, deoarece lucrătorii infectați și neinfectați trec unul pe altul pe hol și împart aceeași cantină.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro