Sari direct la conținut

Aeroportul Henri Coandă suplimentează aparatele de aer condiționat, după ce a fost amendat de ANPC din cauza temperaturilor ridicate din terminale

HotNews.ro
Aeroport Otopeni / FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Aeroport Otopeni / FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) a anunțat, marţi, că au fost instalate noi echipamente de aer condiţionat la Aeroportul Henri Coandă, după avaria produsă săptămâna trecută la sistemul de climatizare care i-a atras o amendă 10.000 de lei de la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC). 

„La Aeroportul Henri Coandă, au fost puse în funcţiune două echipamente suplimentare de aer condiţionat care să rezolve situaţia apărută în urma avariei produse la sistemul de aer condiţionat din zona de îmbarcare a aerogării Plecări. Alte două echipamente vor fi puse în funcţiune la noapte”, a transmis, marţi, CNAB, într-un comunicat de presă, citat de News.ro.

Compania precizează că, în plus, un echipament de mare capacitate va fi pus în funcţiune miercuri, 3 iulie, iar un altul pe 4 iulie.

”Prestatorul de servicii de mentenanţă pentru sistemul de aer condiţionat a fost penalizat, întrucât nu a asigurat condiţiile climatice din terminal,  prevăzute în contract”, a mai transmis CNAB.

Reamintim că Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a anunțat sâmbătă că a amendat cu 10.000 de lei Aeroportul Henri Coandă deoarece sistemul de ventilaţie nu funcţiona şi a cerut ca această problemă să fie rezolvată în 48 de ore.

Echipele de control au stabilit că temperatura ajungea la 31 de grade în zonele terminalelor Plecări şi Sosiri.

INTERVIURILE HotNews.ro