In 24 aprilie Bucurestiul petrece o noua Noapte Alba a Galeriilor
Patruzeci de galerii și treizeci și patru de spații alternative își vor deschide porțile în noaptea de 24 aprilie, oferind în buna tradiție a Nopții Albe a Galeriilor, un program dinamic de expoziții și evenimente dedicate artei contemporane.
Aflată la cea de-a noua ediție, Noaptea Albă a Galeriilor, proiect inițiat și organizat de Asociația Ephemair, animă scena culturală locală, galeriile de artă, spațiile alternative și instituțiile culturale alcătuind împreună o nouă hartă a Bucureștiului, o rețea fluidă care se extinde de la o ediție la alta, incluzând noi spații și zone din oraș tot mai îndepărtate de centru. Astfel, cultura contemporană acționează nemijlocit, influențează structuri sociale, își asumă implicarea directă în schimbarea orașului, nu doar prin acțiuni pasagere, ci printr-o prezență consecventă și vie, dublată de responsabilitatea față de publicul vizat. Și în acest an vom invita publicul să parcurgă traseul galeriilor pe bicicletă, susținând încă o dată prezența în oraș a unor mijloace de transport cât mai putin invazive, atât pentru fluidizarea traficului urban, cât și pentru creșterea confortului în spațiul public.
La prima ediție a NAG din 2007 au participat douăsprezece galerii din București. Ediția a doua (2008) a reunit paisprezece spații. La cea de-a treia ediție, în 2009, numărul participanților s-a dublat, ajungându-se la douăzeci și opt de spații, iar în 2010 la patruzeci de spații. La a cincea ediție s-a extins acest eveniment și în Cluj, devenit în ultimii ani un centru cultural românesc cu o dezvoltare spectaculoasă, harta NAG a acestei prime ediții locale reunind douăsprezece spații. La aceeași ediție Bucureștiul a marcat pe harta sa cincizeci și patru de galerii și spații alternative. NAG#6 a prezentat publicului treizeci de galerii și spații alternative, iar în cadrul NAG#7, ediția din 2013, harta a cuprins cincizeci și patru de spații.
Ediția NAG#8 din 23 mai 2014 a înregistrat cel mai mare numar de participanți prin prezența a peste șaptezeci de galerii și spații alternative.