Sari direct la conținut

Provizorat, de Gabriela Adamesteanu, tradus in Ungaria

HotNews.ro
Provizorat, de Gabriela Adamesteanu, Foto: Polirom
Provizorat, de Gabriela Adamesteanu, Foto: Polirom

Cartea Gabrielei Adamesteanu, Provizorat a aparut de curind in limba maghiara, la Editura Europa, in traducerea Gabriellei Koszta. Editia maghiara a romanului, Futo Viszony, va fi lansata la Budapesta, in prezenta autoarei, vineri, 7 iunie, si simbata, 8 iunie, in cadrul Festivalului „Saptaminii cartii”.

Romanul Provizorat, aparut in 2010 la editura Polirom, este o carte despre cupluri, aflate şi ele sub semnul trecerii, ca şi istoria, o carte despre iubire şi încredere, despre prietenie şi trădare şi, nu în ultimul rînd, o carte despre condiţia scriitorului.

Volumul Provizorat a fost unul dintre cele mai vindute titluri ale Editurii Polirom la recent incheiatul Salon de Carte Bookfest 2013 si a carui versiune franceza, realizata de Nicolas Cavaillés si publicata la Gallimard, a fost declarata bestseller la Salon du Livre, Paris, 2013.

Cu prilejul lansarii editiei in limba maghiara, autoarea va da mai multe interviuri, va avea intilniri cu cititorii si va sustine sedinte de autografe.

Simbata, 8 iunie, Gabriela Adamesteanu va participa, alaturi de Ilma Rakusa si Gyorgy Dragomán, la o discutie pe tema traducerilor, „Europe in translation”. Cu acest prilej, cei trei scriitori invitati vor recomanda fiecare cite trei carti din biblioteca lor (netraduse sau uitate), contribuind astfel la celebra Finnegan’s List, un proiect al Societatii Europene a Autorilor care are ca scop promovarea si traducerea scriitorilor uitati (clasicii modernitatii) din diferite literaturi.

Provizorat a mai aparut recent in bulgara, la Maga Welding Ltd., traducere de Rumiana L. Stantcheva. La aceeasi editura a fost publicata in 2007 si traducerea bulgara a Drumului egal al fiecarei zile, roman care are acelasi personaj principal ca si Provizorat, numai ca la alta virsta.

Provizorat a aparut la Editura Polirom in trei editii (in colectia Fiction Ltd., in 2010 si in 2011; in colectia „Top 10+”, 2013). La aparitie, romanul a primit Premiul pentru Proza ex aequo al Observatorului Cultural si a fost nominalizat la Premiul Cartea Anului (Fundatia Anonimul si Romania literara) si la Premiul pentru Proza al Uniunii Scriitorilor din Romania.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro