Sari direct la conținut

Kremlinul nu este „deloc optimist” cu privire la relațiile dintre Marea Britanie și Rusia, după victoria laburiștilor în alegeri

HotNews.ro
Kremlinul a transmis vineri că nu este „deloc optimist” cu privire la orice fel de schimbare în relațiile dificile dintre Londra și Moscova, după victoria laburiștilor în alegerile parlamentare din Marea Britanie, informează AFP.
Kremlinul nu este „deloc optimist” cu privire la relațiile dintre Marea Britanie și Rusia, după victoria laburiștilor în alegeri
Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președinției ruse (Sursa foto: Kommersant Photo Agency / ddp USA / Profimedia)

„Din câte putem vedea din declarațiile lor anterioare, ei nu sunt înclinați spre nicio flexibilitate sau creativitate în normalizarea relațiilor bilaterale ruso-britanice”, a declarat purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov.

„În schimb, ei urmăresc să continue linia de negare a viitorului relațiilor noastre bilaterale”, a spus Peskov.

Marea Britanie a preluat un rol de frunte în mobilizarea sprijinului occidental pentru Ucraina și a impus sancțiuni Moscovei după lansarea ofensivei ruse în Ucraina, în februarie 2022.

Relațiile dintre Rusia și Marea Britanie se aflau la un nivel scăzut chiar înainte de începerea conflictului, în special după ce Londra a dat vina pe agenții ruși în cazul otrăvirii fostului spion rus Serghei Skripal și a fiicei sale, Iulia, în 2018.

În schimb, președintele ucrainean Volodimir Zelenski l-a felicitat vineri pe liderul laburist Keir Starmer pentru victoria sa zdrobitoare în alegerile legislative anticipate din Regatul Unit.

„Ucraina și Regatul Unit au fost și vor continua să fie aliați de încredere, la bine și la greu. Vom continua să apărăm și să promovăm valorile noastre comune de viață, libertate și o ordine internațională bazată pe reguli”, a afirmat Zelenski.

Citiți și:

INTERVIURILE HotNews.ro