Sari direct la conținut

Un veteran al Hollywood-ului îi cere lui Joe Biden să se retragă din cursa prezidențială: „Să încetăm cu tâmpeniile”

HotNews.ro
Joe Biden, Foto: Inquam Photos / George Călin
Joe Biden, Foto: Inquam Photos / George Călin

Actorul și producătorul american Rob Reiner, un veteran al Hollywood-ului, i-a cerut președintelui Joe Biden să se retragă din cursa prezidențială, devenind o voce rară în industria cinematografică din SUA care își exprimă scepticismul față de șansele liderului de la Casa Albă să îl învingă din nou pe Donald Trump, relatează The Wrap.

„Este momentul să încetăm cu tâmpeniile”, a scris Reiner, în vârstă de 77 de ani, într-un mesaj distribuit duminică pe pagina sa de „X”.

„Dacă Infractorul Condamnat câștigă, ne pierdem democrația”, a adăugat el, referindu-se la procesul din New York în urma căruia Trump a fost condamnat pentru fraudă din cauza plăților făcute către actrița de filme pentru adulți Stormy Daniels înaintea campaniei sale prezidențiale din 2016.

„Este timpul ca Joe Biden să se retragă”, a conchis Reiner, un cunoscut donator al Partidului Democrat care de-a lungul carierei sale a jucat în peste 80 de filme și seriale și este creditat ca producător pentru alte 30.

Un alt donator de la Hollywood al Partidului Democrat, cofondatorul Netflix Reed Hastings, l-a îndemnat la rândul său recent pe Joe Biden să se retragă din cursa pentru alegerile prezidențiale pe care SUA le vor organiza în data de 5 noiembrie.

„Din păcate, Biden este în negare cu privire la starea sa mintală. El trebuie să se dea la o parte pentru a permite unui lider democrat viguros să îl învingă pe Trump”, a declarat acesta în comentarii făcute pentru ABC News săptămâna trecută.

Îngrijorare la Hollywood că Biden va pierde alegerile din noiembrie

Apelurile celor doi au venit după ce mai devreme în cursul săptămânii trecute cineastul american Damon Lindelof a lansat un îndemn în aceeași notă într-un editorial de opinie publicat de Deadline, un site specializat în industria cinematografică.

Amintind de dezbaterea dezastruoasă a lui Biden împotriva lui Donald Trump, Lindelof a subliniat că președintele trebuie să se retragă „acum” din cursă.

Lindelof, care a creat sau produs numeroase seriale de succes precum Lost (2004-2010), The Leftovers (2014-2017) sau Watchmen (2019), este la rândul său un susținător și donator cunoscut al Partidului Democrat.

În editorialul său de opinie intitulat „Joe Biden trebuie să plece și democrații trebuie să se trezească” el face apel la celebritățile de la Hollywood să refuze să mai doneze bani partidului dacă Biden nu va fi înlocuit.

„Când vă cer cash, scrieți-le înapoi că nu le dați un bănuț și nu vă veți răzgândi până când nu există o schimbare la vârful candidaturii”, a îndemnat el.

Joe Biden a semnalat însă în mod repetat în ultimele zile că nu are nicio intenție să se retragă și că este candidatul Partidului Democrat la alegerile prezidențiale.

 „Dacă Domnul Atotputernic ar coborî din Ceruri şi ar spune: ‘Joe, ieşi din cursă’, aş ieşi din cursă. Domnul Atotputernic nu coboară”, a afirmat președintele democrat în vârstă de 81 de ani într-un interviu difuzat vineri.

INTERVIURILE HotNews.ro