Sari direct la conținut

JO Paris 2024: Rezultatele sportivilor români în ziua de sâmbătă: Mai multe calificări la canotaj, dar și două evoluții slabe / Victorie mare pentru Jaqueline Cristian la tenis, Irina Begu și Ana Bogdan au pierdut

HotNews.ro
JO Paris 2024: Rezultatele sportivilor români în ziua de sâmbătă: Mai multe calificări la canotaj, dar și două evoluții slabe / Victorie mare pentru Jaqueline Cristian la tenis, Irina Begu și Ana Bogdan au pierdut
Delegația României la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris 2024 (Foto: John Walton / PA Images / Profimedia)

În ziua de sâmbătă, 27 iulie, la Jocurile Olimpice de la Paris au fost programați pentru a intra în competiție mai mulți sportivi din România, la canotaj, tenis de câmp, tenis de masă și gimnastică artistică.

Canotajul românesc a încheiat prima zi la Jocurile Olimpice de la Paris cu următorul bilanţ: două calificări în semifinale (dublu vâsle feminin, dublu vâsle masculin), una în sferturi de finală (simplu masculin) şi două recalificări (patru vâsle masculin, patru vâsle feminin).

Rezultatele obținute de români la Jocurile Olimpice Paris 2024:

Elizabeta Samara s-a calificat, sâmbătă, în turul doi al tabloului de simplu feminin din cadrul turneului olimpic de tenis de masă de la Paris. Samara a învins-o în primul tur pe Solomiya Brateyko din Ucraina, scor 4-3 (6-11, 11-3, 8-11, 11-9, 13-11, 9-11, 11-4).

În turul al doilea al tabloului de simplu feminin, Elizabeta Samara o va întâlni pe câştigătoarea partidei dintre Sarah Hanffou (Camerun) şi I-Ching Cheng (Taiwan).

Preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa Carmen au asistat sâmbătă la două dintre meciurile disputate de sportivii români în cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris, pe pagina de Facebook a șefului statului fiind postate mai multe fotografii cu el în tribune sau alături de jucători.

Victorie fantastică pentru Jaqueline Cristian la tenis. Românca a eliminat-o pe favorita gazdelor

Jaqueline Cristian, a treia jucătoare din România prezentă pe tabloul de simplu al turneului olimpic de tenis, a reușit o victorie superbă în primul tur, producând surpriza și eliminând-o pe favorita gazdelor, franțuzoaica Caroline Garcia.

Jucătoarea noastră s-a impus cu scorul de 5-7, 6-3, 6-4, în două ore şi 35 de minute.

Gimnastul Andrei Muntean a coborât pe locul 11 în calificările de sâmbătă la paralele, la JO de la Paris, după intrarea gimnaştilor din subdiviziunea a doua în concursul din Arena Paris Bercy. Doar primii opt clasaţi la fiecare aparat se califică în finale.

Andrei Muntean a intrat al treilea la paralele, în subdiviziunea 1, iar pentru exerciţiul său a primit nota 14.366. La ora transmiterii acestei ştiri are loc concursul din subdiviziunea a doua, iar după intrarea în competiţie a gimnaştilor japonezi, Muntean a coborât pe locul 11. Liderul clasamentului la paralele este Oka Shinnosuke (15.300). Subdiviziunea a treia va avea loc de la ora 21.00.

Andrei Muntean a revenit la Jocurile Olimpice după 8 ani. La debutul său olimpic, în 2016, s-a clasat pe locul 6, tot în finală la paralele, cu nota 15.600, scrie News.ro.

Federația Română de Gimnastică a anunţat ordinea de concurs pentru gimnastele din echipa României în calificările de duminică, prima subdiviziune, la Jocurile Olimpice de la Paris.

  • Ordinea de concurs:
  • Prima rotaţie, bârnă: Lilia Cosman, Amalia Ghigoarţă, Ana Maria Bărbosu, Sabrina Maneca Voinea;
  • A doua rotaţie, sol: Amalia Ghigoarţă, Lilia Cosman, Ana Maria Bărbosu, Sabrina Maneca Voinea;
  • A treia rotaţie, sărituri: Amalia Ghigoarţă, Lilia Cosman, Ana Maria Bărbosu (2 sărituri, concurează şi pentru finala aparatului), Sabrina Maneca Voinea;
  • A patra rotaţie, paralele: Andreea Preda, Amalia Ghigoarţă, Lilia Cosman, Ana Maria Bărbosu.
  • Echipa României va intra în competiţie duminică, de la ora 10.30, alături de sportivele din Marea Britanie şi din alte două grupe mixte.

Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar spun că nu au fost incomodate de ploaie, la cursa de dublu vâsle feminin, din cadrul concursului de canotaj de la Jocurile Olimpice.

„Am venit aici dornice să arătăm că a fost o întâmplare ceea ce s-a petrecut la Szeged, la europene. Ştim ce ne dorim, nu ne interesează ce fac alţii, aşa cum a spus Antonio, ne-am distrat azi. Suntem obişnuiţi să evoluăm în orice condiţii meteo. Ne place concursul şi aşteptăm finala!”, a afirmat Simona Radiş, conform COSR.

„Nu e nici o presiune, nu ne interesează decât să ne facem cursele pe care le-am pregătit. Credem în noi şi aşa cum a zis Simona, ploaia nu ne incomodează. Poate doar un pic valurile de la şalupele care filmează ne-au dezavantajat la jumătatea cursei. Cred că toţi trebuie să avem condiţii egale de concurs!”, a spus și Ancuţa Bodnar.

JO Paris 2024, tenis feminin: Irina Begu a fost eliminată de Iga Swiatek / Ana Bogdan a pierdut în fața numărului 5 WTA.

Irina Begu a fost învinsă de liderul mondial la zi cu 6-2, 7-5 după ce românca a condus cu 5-3 în setul al doilea, iar Bogdan a fost învinsă de italianca Jasmine Paolini, tot în două seturi – 7-5, 6-3.

Ana Bogdan va juca şi la dublu feminin, alături de Jaqueline Cristian. la fel și Irina Begu care va face pereche cu Monica Niculescu.

Echipajul feminin de patru vâsle al României, alcătuit din Mădălina Moroşan, Emanuela Ciotău, Alexandra Ungureanu şi Patricia Cireş, va lua startul în recalificări, după ce s-a clasat pe locul al patrulea în prima serie, sâmbătă, la Jocurile Olimpice de la Paris.

Canotoarele române au fost cronometrate cu timpul de 6 min 24 sec 74/100, în condiţiile în care primele două echipaje din serie (Olanda şi Ucraina) s-au calificat în Finala A, iar celelalte trei (China, România, Australia) vor evolua în recalificări.

Recalificările la patru vâsle feminin vor avea loc pe 29 iulie (12:30). (Agerpres)

Echipajul de patru vâsle masculin al României (Leontin Nuţescu, Andrei Lungu, Florin Horodişteanu, Ioan Prundeanu) s-a clasat pe locul cinci, ultimul, în prima serie a calificărilor, sâmbătă, la Jocurile Olimpice de la Paris, astfel că va evolua în recalificări.

Canotorii români, care au fost pe doi la 1.000 de metri şi pe trei la 1.500 metri, au fost cronometraţi în 5 min 51 sec 14/100.

Primele două echipaje din serie (Olanda, Marea Britanie) s-au calificat direct în Finala A, în timp ce următoarele trei (Germania, Norvegia, România) vor lua startul în recalificări, pe 29 iulie (12:20). (Agerpres)

Româncele Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş, campioanele olimpice en titre, s-au calificat, sâmbătă, în semifinalele probei feminine de dublu vâsle, la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce au câştigat clar a treia serie, transmite Agerpres.

Bodnar şi Radiş au fost cronometrate cu timpul de 6 min 48 sec 49 /100, fiind mai rapide cu aproape şapte secunde faţă de Cehia, a doua clasată în serie. Primele trei echipaje din fiecare serie s-au calificat în semifinale.

Semifinalele probei feminine de dublu vâsle vor avea loc pe 30 iulie, iar finala este programată pe 1 august.

Cele două românce au stabilit la Tokyo, în 2021, cel mai bun timp olimpic în această probă, 6 min 41 sec 03/100.

Canotorii români Andrei Cornea şi Marian Enache s-au calificat direct în semifinalele probei de dublu vâsle masculin, sâmbătă, la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce au câştigat clar seria a doua.

Tricolorii au fost cronometraţi cu timpul de 6 min 16 sec 47/100, fiind urmaţi de Norvegia la aproape şase secunde. Primele trei echipaje s-au calificat direct în semifinale, care vor avea loc pe 30 iulie. Finala acestei probe se va desfăşura pe 1 august (11:42).

Enache a participa şi la JO de la Tokyo, tot la dublu vâsle, clasându-se pe locul 9. (Agerpres)

JO Paris 2024: Evoluție bună pentru Andrei Muntean în calificări la paralele.

Sportivul român Andrei Muntean a fost notat cu 14,366 în calificările de la paralele, sâmbătă, în concursul masculin de gimnastică artistică din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris.

Primul român intrat în competiție la Jocurile Olimpice de la Paris, canotorul Mihai Chiruță s-a calificat direct în sferturile de finală, a anunțat Federația Română de Canotaj.

Programul de sâmbătă al sportivilor din România:

De la ora 10:00 – Canotaj

Simplu vâsle masculin – Calificări: Mihai Chiruţă. REZULTAT: Calificare în sferturile de finală.
Dublu vâsle (2x) masculin – Calificări: Florin Enache, Andrei Cornea – REZULTAT: Calificare direct în semifinale.
Dublu vâsle (2x) feminin – Calificări: Simona Radiş, Ancuţa Bodnar – REZULTAT: Calificare direct în semifinale
Patru vâsle (4x) masculin – Calificări: Ioan Prundeanu, Florin Horodişteanu, Leontin Nuţescu, Andrei Lungu – REZULTAT: Ultimul loc în serie, vor intra în recalificări
Patru vasle (4x) feminin – Calificări: Patricia Cireș, Alexandra Ungureanu, Emanuela Ciotău, Andrada Moroșanu

De la ora 12:00 – Gimnastică artistică

Paralele masculin – Calificări: Andrei Muntean – El a avut o evoluție bună

De la ora 13:00 – Tenis, în complexul de la Roland Garros

Simplu feminin – Turul 1:
Irina Begu vs Iga Swiatek (ora 13:00)
Ana Bogdan vs Jasmine Paolini (ora 13:00)
Caroline Garcia vs Jaqueline Cristian (ora 16:00)

De la ora 16:00 – Tenis de masă

Simplu feminin – Preliminarii: Bernadette Szocs, Elizabeta Samara
Simplu masculin – Preliminarii: Ovidiu Ionescu, Eduard Ionescu

De la ora 17:30 – Tenis de masă

Dublu mixt – Optimi de finală: Bernadette Szocs, Ovidiu Ionescu

Referințe:

INTERVIURILE HotNews.ro