Sari direct la conținut

J.D. Vance contraatacă echipa democrată pentru Casa Albă: „Ei sunt cei ciudați.” Republicanul invocă strângerea de mână dintre Tim Walz și soția lui

HotNews.ro
J.D. Vance contraatacă echipa democrată pentru Casa Albă: „Ei sunt cei ciudați.” Republicanul invocă strângerea de mână dintre Tim Walz și soția lui
J.D. Vance Foto: Alex Brandon / AP / Profimedia

Candidatul republican la funcţia de vicepreşedinte, J.D. Vance, a încercat să întoarcă împotriva rivalului său democrat Tim Walz apelativul de „ciudat” cu care acesta l-a gratulat şi care a prins foarte bine la publicul democrat, afirmând că guvernatorul statului Minnesota este de fapt cel care se comportă în mod bizar, relatează CNN, preluată de News.ro.

Într-un interviu la CNN difuzat duminică, senatorul de Ohio a arătat că Tim Walz i-a strâns mai întâi mâna soţiei înainte de a o îmbrăţişa pe scenă la mitingul din Philadelphia la care vicepreşedinta Kamala Harris l-a prezentat ca partenerul ei de cursă electorală.

„Tim Walz i-a dat soţiei sale o strângere de mână drăguţă şi fermă din Midwest, iar apoi a încercat să se corecteze în mod ciudat”, a spus Vance. „Cred că este vorba despre doi oameni, Kamala Harris şi Tim Walz, care nu se simt confortabil în pielea lor, pentru că nu se simt confortabil cu poziţiile lor politice pentru poporul american”, a continuat el. „Aşadar, jignesc, în loc să le spună americanilor cum le vor face viaţa mai bună. Cred că asta este ciudat, dar ştii ce, mă pot numi cum vor”, a comentat J.D. Vance.

El a pus în contrast modul în care el şi-a îmbrăţişat şi sărutat propria soţie după primul său discurs în calitate de candidat republican la vicepreşedinţie. Întrebat dacă sugerează că guvernatorul Tim Walz nu are afecţiune pentru soţia sa, Vance a spus că acesta „a acţionat ciudat prin ceea ce a făcut, pe o scenă naţională, în faţa soţiei sale”.

Comentariile lui Vance vin în contextul în care democraţii profită de succesul mediatic pe care l-a avut un mesaj ce provine de la Walz. Cu câteva săptămâni înainte de a fi selectat ca partener de cursă al lui Harris, într-un interviu acordat MSNBC, el i-a descris pe fostul preşedinte Donald Trump şi pe Vance ca fiind „pur şi simplu nişte ciudaţi”. Sintagma s-a rostogolit şi a devenit aproape o poreclă. În interviul său de la CNN, Vance a respins băşcălia ca fiind „fundamental o chestie de bătăuşi din curtea şcolii”.

INTERVIURILE HotNews.ro