Sari direct la conținut

VIDEO IPS Teodosie: Bolile psihice ale copiilor au legătură strânsă cu păcatele părinţilor / Mulți au primit mai mare ajutor prin rugăciune decât prin anumite medicamente

HotNews.ro
ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, Foto: Inquam Photos / Lavinia Cioaca
ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, Foto: Inquam Photos / Lavinia Cioaca

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, consideră că, în cazul copiilor, suferințele psihice au legătură cu păcatele părinţilor, însă mulți au primit mai mult ajutor prin rugăciune decât prin anumite medicamente pentru „neajunsurile psihice”.

”Sunt rugăciuni chiar consacrate şi arată că omul se poate ridica deasupra acestor slăbiciuni, pentru că bolile psihice au o strânsă legătură cu trăirea omului, pentru copii au legătură strânsă cu păcatele părinţilor. Anumite momente din viaţă, sperietură, panică, poate duce la boală psihică şi sigur, sunt atât de diversificate aceste boli psihice”, a afirmat arhiepiscopul Tomisului, la Radio Dobrogea, potrivit News.ro.

El a susţinut că numeroşi oameni care s-au rugat „cu toată hotărârea”, cu „jertfă şi dragoste”, au primit mai mult ajutor prin rugăciunea decât prin medicamentele specifice suferințelor lor psihice. 

”Şi trebuie să spun mulţi din cei ce au putut să vină cu toată hotărârea, cu jertfa şi cu dragostea de a se ruga lui Dumnezeu şi a primi ajutor au primit mai mare ajutor prin rugăciune decât prin anumite medicamente pentru neajunsurile psihice şi Dumnezeu biruieşte orice neputinţă”, a adăugat Teodosie.

Declarațiile lui Teodosie pot fi auzite la min. 49.

În România, aproximativ 22.000 de copii și tineri trăiesc cu un diagnostic de boală mintală, potrivit unui raport din 2023.

Potrivit unui raport al UNICEF, aproape 33% dintre adolescenții români cu vârste cuprinse între 11 și 15 ani au raportat o dispoziție tristă de mai multe ori într-o săptămână, comparativ cu 13% în medie, în cele 45 de țări incluse într-un studiu al Organizației Mondiale a Sănătății. Într-un studiu realizat în România în anul 2020, cu 10.114 adolescenți din toate județele țării (vârsta medie 17 ani), 48,9% dintre tineri au avut cel puțin o dată gânduri de suicid, 27,1% erau triști tot timpul și nu puteau scăpa de tristețe, 21,5% au avut perioade în care s-au simțit depresivi în ultimele șase luni. Într-un alt studiu comparativ se sublinia faptul că rata suicidului în România la adolescenții sub 15 ani este mai mare decât media europeană.

INTERVIURILE HotNews.ro