Sari direct la conținut

Ciucă, convins că va intra în turul doi al alegerilor prezidențiale / Despre discuțiile cu Elena Lasconi: Nu am reuşit să finalizăm scenariile

HotNews.ro
Ciucă, convins că va intra în turul doi al alegerilor prezidențiale / Despre discuțiile cu Elena Lasconi: Nu am reuşit să finalizăm scenariile
Nicolae Ciucă Foto: Lucian Alecu / Shutterstock Editorial / Profimedia

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, s-a arătat convins că se va afla în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale alături de liderul PSD, Marcel Ciolacu. Totodată, el a spus că a vorbit cu președinta USR, Elena Lasconi, dar că nu crede că se mai poate ajunge la un proiect politic comun înaintea alegerilor de la finalul anului.

Întrebat, miercuri seară, la TVR Info care crede că va fi finala prezidenţială, liderul PNL a răspuns: „Ciucă – Ciolacu”.

Pe ce se bazează Ciucă atunci când spune că intră în turul doi alături de Ciolacu

„Este o chestiune care se poate explica uşor, nu că vorbim noi în seara asta şi că vreau eu chestiunea aceasta. Turul 1 a alegerilor, demonstrat de-a lungul timpului, a fost de fiecare dată materializat, concretizat ca rezultat prin capacitatea de organizare şi mobilizare a partidelor. Avem 1.146 de primari, 12 preşedinţi de consilii judeţene, 11.500 de consilieri locali, 350 de consilieri judeţeni. Avem o armată şi avem un activ al partidului. Eu cred foarte mult în membrii Partidului Naţional Liberal, în primarii noştri, în consilieri, în deputaţi şi senatori. Suntem un partid de dreapta, cel mai mare partid de dreapta, nu un partid, cel mai mare partid de centru-dreapta care are toate instrumentele şi toată forţa necesară să poată să-şi ducă în turul doi candidat”, a precizat Ciucă.

Un sondaj CURS din 6-22 august spune că arată că liderii PSD și PNL, Marcel Ciolacu, respectiv Nicolae Ciucă, ar putea să-și dispute finala alegerilor prezidențiale.

Pe primul loc în preferințele electoratului pentru alegerile prezidențiale se află candidatul PSD Marcel Ciolacu, cu 32%, urmat de Nicolae Ciucă (PNL) – 19%.

Cu toate acestea, în unele sondaje de opinie nu este așa de bine situat. Rezultatele unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro publicate pe 4 iulie arătau că 26.7% dintre alegători ar vota pentru Mircea Geoană – independent, 17.8% pentru Marcel Ciolacu – PSD , 14.3% pentru Elena Lasconi – USR, iar 13.4% pentru Diana Şoşoacă – SOS Romania (12,5% în mai), în timp ce pentru Nicolae Ciucă – PNL ar opta 11.9%.

Ciucă a spus că a vorbit cu Elena Lasconi, dar nu a primit niciun semnal

”Am discutat cu doamna Elena Lasconi, am lăsat în continuare cale deschisă dialogului. Până în momentul de faţă nu am primit niciun semnal, nici nu cred că se mai poate întâmpla ceva pentru că am văzut deja cu mult timp în urmă afişele de candidatură la alegerile prezidenţiale. Ca atare, dacă nu reuşim să punem laolaltă efortul comun, pentru un proiect comun…”, a declarat Nicolae Ciucă, la TVR info, miercuri seară.

Acesta a adăugat că nu s-a reuşit finalizarea scenariilor, după ce Elena Lasconi s-a referit la igienizarea PNL.

”De fiecare dată când situaţia este volatilă şi sigur, în politică aproape orice…Nu am reuşit să finalizăm scenariile, după aceea au fost acele recomandări şi public nu se cade aşa ceva, când vine vorba de igienizare, nu cred că între partide se poate realiza igienizarea. Cei care  realizează igienizarea sunt cetăţenii când merg la vot”, a adăugat Ciucă.

În iulie, preşedintele USR, Elena Lasconi, a declarat că nu crede în sondajele care nu-i dau prea multe şanse de a ajunge în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale şi anunţa că va discuta cu reprezentanţii PNL.

Ea afirma atunci că liberalii ar trebui să facă ”puţină curăţenie, igienizare” în interiorul formaţiunii, declaraţie care a deranjat liderii PNL.

Citește și:

Elena Lasconi, după ce Nicolae Ciucă s-a arătat deschis unei guvernări de dreapta: „Probabil că mi-au trimis o invitaţie prin Poşta Română sau cu porumbelul călător”

Insula iubirii, sezonul următor: Ciucă, Lasconi și Bolojan

INTERVIURILE HotNews.ro