Sari direct la conținut

Afirmațiile „murdare” ale lui Trump despre migranții care mănâncă pisici și câini „pun vieți în pericol”, avertizează Casa Albă

HotNews.ro
Afirmațiile „murdare” ale lui Trump despre migranții care mănâncă pisici și câini „pun vieți în pericol”, avertizează Casa Albă
Imagine generată de AI. FOTO: Contul de X House Judiciary GOP,

Informaţiile false, transmise printre alţii de Donald Trump, conform cărora migranţi haitieni ar fura şi mânca animale de companie într-un oraş din Ohio „pun vieţi în pericol”, a denunţat joi purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, relatează AFP și Agerpres.

„Aceste comentarii murdare (…) pun vieţi în pericol” în „comunităţile care sunt vizate de aceste încercări de a le calomnia”, a afirmat Karine Jean-Pierre în cadrul unei conferinţe de presă.

Autorităţile oraşului american Springfield au anunţat că au ordonat evacuarea primăriei joi după o alertă cu bombă, într-un context de critici nefondate din partea lui Donald Trump împotriva migranţilor haitieni care trăiesc în localitate.

„Din cauza unei alerte cu bombă trimise astăzi diverselor autorităţi din Springfield, primăria este închisă”, se arată pe contul oficial de Facebook al acestui orăşel cu 60.000 de locuitori situat în statul Ohio.

De luni, Springfield se află în centrul unei controverse aprinse, declanşată de dreapta radicală şi alimentată de Donald Trump, care susţine în mod fals că migranţi haitieni atacă pisici sau câini pentru a-i mânca.

Poliţia locală a negat categoric această ipoteză, precum şi numeroase mass-media de verificare a informaţiilor. „Ohio este inundat de migranţi fără acte, majoritatea din Haiti, care vin în oraşe şi sate într-un ritm fără precedent”, a afirmat joi candidatul republican la Casa Albă.

Candidatul republicanilor la funcția de vicepreședinte, J.D. Vance, a insistat că Donald Trump nu a spus nimic eronat când a susținut că o comunitate de migranți din Ohio mănâncă câini și pisici: „Mulți cetățeni de acolo au spus că sunt dovezi”. 

INTERVIURILE HotNews.ro