Sari direct la conținut

Israelul a anunțat „o nouă fază” a războiului: Rezultatele sunt impresionante / În fiecare etapă, prețul pentru Hezbollah trebuie să fie mare

HotNews.ro
Israelul a anunțat „o nouă fază” a războiului: Rezultatele sunt impresionante / În fiecare etapă, prețul pentru Hezbollah trebuie să fie mare
Mii de oameni răniți în Liban, după ce au explodat simultan pagerele membrilor Hezbollah. FOTO: Anwar AMRO / AFP / Profimedia

Ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, a declarat începutul unei „noi faze” a războiului, cu accent împotriva militanților Hezbollah, din Liban, relatează The Guardian și Associated Press.

Gallant, vorbind cu trupele israeliene miercuri, nu a menționat exploziile dispozitivelor din Liban de marți și miercuri, însă a lăudat munca armatei israeliene și a agențiilor de securitate, menționând că „rezultatele sunt foarte impresionante”, a informat Associated Press.

„Centrul de greutate se deplasează spre nord. Deturnăm forțele, resursele și energia către nord”, a spus Gallant.

„Suntem la începutul unei noi etape în acest război și trebuie să ne adaptăm. Vom avea nevoie de consecvență în timp, acest război necesită mult curaj, determinare și perseverență”, a spus el. 

Șeful armatei israeliene spune că Israelul a elaborat planuri pentru acțiuni suplimentare împotriva Hezbollah și este gata să lovească.

„Avem multe capacități pe care nu le-am activat încă”, a spus generalul Herzi Halevi, după ce a aprobat miercuri noi planuri operaționale ale Comandamentului de Nord al Israelului.

„De fiecare dată când lucrăm la o anumită etapă, următoarele două etape sunt gata să avanseze puternic”, a spus el. „În fiecare etapă, prețul pentru Hezbollah trebuie să fie mare.”

Mai devreme, CNN scria citând surse familiare cu problema că oficialii israelieni au notificat SUA că vor efectua o operațiune în Liban marți, dar nu au oferit detalii despre ceea ce plănuiau.

Ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, a vorbit cu secretarul Apărării Lloyd Austin inclusiv marți dimineață și nu au fost date detalii, potrivit sursei citate. 

Faptul că nu au existat detalii despre ceea ce ar implica operațiunea a însemnat că oficialii americani nu au știut până când au început să explodeze sute de pagere, au spus sursele.

Până acum Israelul nu a comentat și nu a revendicat atacul de marți, iar comentariile de miercuri sunt primele în care autoritățile statului par să confirme că au stat în spatele exploziilor care au vizat dispozitivele de comunicații ale Hezbollah.

Declarația din Isarael vine la o oră după ce stațiile radio folosite de grupul armat Hezbollah au explodat în toată țara, ucigând nouă persoane.

INTERVIURILE HotNews.ro