Sari direct la conținut

Liderii PSD, încrezători în funcționarea coaliției. Grindeanu: „Guvernul merge înainte”. Ironiile lui Mihai Tudose

HotNews.ro
Sorin Grindeanu, Foto: Guvernul Romaniei
Sorin Grindeanu, Foto: Guvernul Romaniei

Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat luni că vor mai avea loc, în următoarea perioadă, şedinţe de coaliţie, pentru că actul de guvernare „nu trebuie alterat”, informează Agerpres. Mihai Tudose a spus că declarațiile lui Nicolae Ciucă privind ruperea negocierilor politice nu înseamnă că nu vor mai fi discuții la nivel guvernamental.

Grindeanu a fost întrebat dacă se vor mai face şedinţe de coaliţie până la alegerile parlamentare, având în vedere că PSD are anumite neînţelegeri cu PNL.

„Eu cred că da. Eu zic că aceste şedinţe vor mai avea loc. Actul de guvernare nu trebuie să fie alterat, Guvernul merge înainte, mai sunt câteva luni bune până când va veni, dacă nu mă înşel, la finalul lunii decembrie poate să vină un nou Guvern. În 21 decembrie cred că se constituie noul Parlament, de abia de atunci încolo începe procedura pentru noul Guvern”, a spus Sorin Grindeanu la sediul central al PSD.

La rândul său, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Mihai Tudose, pune atacurile din interiorul coaliției pe seama apropierii alegerilor.

„Suntem în campanie şi toată lumea face tot felul de declaraţii. De exemplu, partenerul nostru de guverare de azi a zis că nu mai vrea să guverneze cu PSD-ul. Haideţi să fim calmi, o să vedem după alegeri, ceea ce se întâmplă în funcţie de voturi. În România am văzut în ultimii 20 de ani cam tot ce se putea vedea şi mai rămâne loc pentru imaginaţie”, a spus Mihai Tudose, citat de News.ro.

Despre lipsa de încredere a lui Nicolae Ciucă în liderul PSD Marcel Ciolacu, Tudose a spus: „Dacă considerăm că este de vină domnul Marcel Ciolacu că nu i-a susţinut demersul de a minţi, ok, e de vină Ciolacu. La nu ştiu ce întâlnire, unde au bătut în cuie nu ştiu ce iniţiativă, care uite că nu e…”.

Tudose a subliniat că nuanţa pe care o găsesc în ceea ce a spus preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, este că nu mai are negocieri politice. „Sunt negocieri guvernamentale, ceea ce e suficient”.

Pe 24 septembrie, după ce PSD a refuzat să susțină proiectul de lege care i-ar fi permis lui Klaus Iohannis să candideze la alegerile parlamentare, președintele PNL Nicolae Ciucă a anunțat că liberalii nu-și mai doresc să guverneze împreună cu social-democrații, după alegeri.

„Tot ce ţine de problemele tehnice specifice guvernării le vom rezolva la fel de responsabil cum am făcut-o până acum. Legat de ce vom face după alegeri, eu îmi exprim punctul de vedere că nu văd cum putem să realizăm o coaliţie cu Partidul Social Democrat în astfel de condiţii”, a mai afirmat președintele liberalilor.

INTERVIURILE HotNews.ro