Sari direct la conținut

Explicația bărbatului care a vrut să jefuiască o bancă din Iași: Avea nevoie de bani să-și plătească datoriile la stat

HotNews.ro
Explicația bărbatului care a vrut să jefuiască o bancă din Iași: Avea nevoie de bani să-și plătească datoriile la stat
Tentativă de jaf la o bancă din Iași - FOTO: Captură camera supraveghere

Bărbatul arestat după ce a încercat să jefuiască o bancă din Iași luna trecută a afirmat că avea nevoie disperată de bani ca să plătească datoriile la stat.

În seara zilei de 26 septembrie, un bărbat cu capul acoperit a intrat în sediul unei unităţi bancare din Iaşi, ameninţând angajaţii cu un obiect care părea a fi un pistol şi cerându-le bani. Suspectul nu a reuşit să găsească bani şi a fugit, fiind căutat de poliţişti și găsit abia după o săptămână, în județul Suceava.

El a recunoscut imediat în fața anchetatorilor ce a făcut, potrivit Digi24. Avocații săi au încercat însă să îi convingă pe magistrați că nu este un infractor periculos, ci un antreprenor care, ajuns la depresie din cauza problemelor financiare de care s-au lovit afacerile sale, a recurs la un gest extrem.

„Nu ne aflăm decât în fața unui om care a vrut să dea un semnal de alarmă prin această manieră vizavi de faptul că a ajuns la sapă de lemn din cauza condițiilor economice din ziua de astăzi”, a spus avocatul Christy Mîrșanu.

Apărătorii suspectului au subliniat în fața instanței că arma fluturată în fața angajaților băncii era, de fapt, un pistol de jucărie. Dar magistrații nu s-au lăsat convinși, mai ales că planul de a face astfel rost de bani a fost unul elaborat.

INTERVIURILE HotNews.ro