Sari direct la conținut

Fosta judecătoare din procesul lui Vlad Pascu, suspendată pentru trei luni

HotNews.ro
Judecătoarea Ancuța Popoviciu, Foto: Captură video Antena 3
Judecătoarea Ancuța Popoviciu, Foto: Captură video Antena 3

Judecătoarea Ioana Ancuţa Popoviciu, care a judecat iniţial dosarul accidentului de la 2 Mai în care doi tineri au murit, a fost suspendată din funcție pentru trei luni. Decizia a fost luată miercuri de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), la solicitarea Inspecției Judiciare, care s-a autosesizat după ce judecătoarea a întrebat la primul termen al procesului dacă Sebastian Olariu, unul dintre tinerii uciși de Vlad Pascu, este prezent în sală.

Consiliul Superior al Magistraturii „admite acțiunile disciplinare conexate formulate de Inspecția Judiciară” și hotărăște suspendarea din funcție pentru o perioadă de trei luni a judecătoarei Ancuța-Ioana Popoviciu.

Decizia nu este definitivă și poate fi contestată de către judecătoare în termen de 15 zile.

Amintim că în luna iunie judecătoarea a fost transferată de la Mangalia la Judecătoria Constanța, la cererea sa. Ea a fost înlocuită în procesul autorului accidentului de la 2 Mai, care a omorât doi tineri în vara anului trecut, de Carmen Claudia Berevoescu, președinta Judecătoriei Mangalia.

Judecătoarea Popoviciu, acuzată de comportament nepotrivit

Ioana Ancuţa Popoviciu, desemnată inițial să soluţioneze dosarul în care este judecat Vlad Pascu, a fost acuzată de comportament nepotrivit de către familiile victimelor şi de avocaţii acestora.

În luna februarie, Inspecţia Judiciară a anunțat că s-a sesizat din oficiu şi face verificări privind comportamentul magistratului în sala de judecată. În aprilie, CSM a respins „propunerea formulată de Inspecţia Judiciară privind suspendarea din funcţie a doamnei Popoviciu Ioana Ancuţa – judecător în cadrul Judecătoriei Mangalia, ca neîntemeiată, fără cale de atac”, întrucât, dacă ar fi fost suspendată atunci, procesul în care Vlad Pascu ar fi fost reluat de la zero.

La primul termen, când s-a dispus amânarea, judecătoarea Popoviciu a întrebat dacă este în sală și Sebastian Olariu, băiatul ucis în accident.

Tatăl lui Sebastian Olariu a ieșit plângând de la Judecătoria Mangalia, spunând că judecătoarea ar fi întrebat, în sală, „unde este Sebastian” și a cerut buletinul băiatului: „Nu am simțit în viața mea așa ceva, nu am văzut un asemenea judecător. Îi voia buletinul (buletinul lui Sebastian Olariu, băiatul mort în accident, n.r.)”.

INTERVIURILE HotNews.ro