Sari direct la conținut

Actrița care o va juca pe Albă ca Zăpada în noul film spune că a crezut că la 18 ani i s-a încheiat cariera: „Mi-au făcut 465 de fotografii”

HotNews.ro
Actrița care o va juca pe Albă ca Zăpada în noul film spune că a crezut că la 18 ani i s-a încheiat cariera: „Mi-au făcut 465 de fotografii”
Rachel Zegler va fi Albă ca zăpada în filmul ce se anunță unul dintre cele mai importante proiecte ale Disney din ultimii ani, FOTO: Evan Agostini / AP / Profimedia

Actrița și cântăreața americană Rachel Zegler, cea care o va interpreta pe Albă ca Zăpada în viitorul film live-action al Disney, a dezvăluit că a fost cu adevărat speriată că nu va mai avea o carieră în cinematografie după ce a acceptat să i se facă sute de fotografii pentru a fi folosite cu tehnologia CGI, relatează IndieWire.

Zegler, considerată o stea în ascensiune a Hollywood, a dezvăluit într-un interviu acordat revistei Variety că a fost cu adevărat speriată că tehnologia inteligenței artificiale (A.I.) îi va pune capăt carierei prin înlocuirea ei pe ecran.

„Am fost sincer speriată că voi fi înlocuită cu o versiunea A.I. a mea pe care au scanat-o când aveam 18 ani, și că apoi nu voi mai putea lucra pe un platou de filmare vreodată”, a spus actrița care a avut rolul său de debut în filmul West Side Story (2021) al lui Steven Spielberg.

Ea a explicat că înainte de aceasta i se făcuseră deja „465 de fotografii a fiecărei părți din corpul meu” pentru secvențe de cascadorie ce urmau să fie generate cu tehnologia CGI, de creare a unor imagini pe calculator.

Tânăra actriță denunță o „distopie”

„Ce îi oprea să folosească asta (fotografiile făcute) pentru tot restul vieții mele?”, i-a întrebat retoric actrița acum în vârstă de 23 de ani pe jurnaliștii de la Variety. „A fost ca o distopie nenorocită”, a subliniat ea.

Zegler, care a jucat ulterior și în lungmetrajele Shazam! Fury of the Gods, The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes și Y2K, care urmează să apară în cinematografe în decembrie, nu a dorit să numească filmul pentru care a acceptat lucrul respectiv.

Însă IndieWire amintește că anul trecut ea a fost una dintre vocile care au cerut cel mai puternic studiourilor să ofere garanții actorilor și scenariștilor că munca lor nu va fi înlocuită de A.I.

Greva de la Hollywood, declanșată și din alte cauze, a paralizat producția cinematografică americană timp de jumătate de an și a dus la amânarea lansării a numeroase filme, inclusiv a lungmetrajului live-action Albă ca Zăpada aflat în lucru la Disney.

Filmul „Albă ca Zăpada” apare anul viitor

Gigantul american al divertismentului a anunțat în octombrie anul trecut că a decis să amâne până pe 21 martie 2025 lansarea filmului în care Zegler o va juca pe Albă ca Zăpada și actrița israeliană Gal Gadot pe regina malefică din povestea consemnată de Frații Grimm în 1812.

Numeroși internauți au criticat însă decizia alegerii lui Zegler pentru rol, acuzând o adaptare „woke” a îndrăgitei povești pentru copii, din cauza culorii pielii actriței americane. Mama ei are origini columbiene, în timp ce tatăl ei este polonez.

De asemenea, Zegler a făcut mai multe comentarii cu privire la concepţia sa despre personaj, pe care unii le-au perceput ca fiind partizane politic în contextul așa-zisului „război cultural” din Statele Unite.

De exemplu, ea a spus că „nu mai este anul 1937”, că Albă ca Zăpada „nu avea nevoie să fie salvată” şi că sărutul prinţului care a trezit-o pe tânăra adormită a fost, în ochii ei, o „hărţuire”.

Ea a clarificat în noul interviu acordat revistei Variety că nu se aștepta ca afirmațiile ei să fie interpretate într-o notă negativă și că a dorit să transmită că Albă ca zăpada își dorește romantism, dar că are și alte țeluri.

„Nu aș pune pe nimeni într-un colț și să îi spun ‘dacă vrei dragoste, atunci nu poți munci’ sau ‘dacă vrei să muncești, atunci nu poți avea o familie’. Nu este adevărat. Nu a fost niciodată adevărat. Poate fi foarte dezamăgitor când lucrurile sunt scoase din context sau glumele nu prind”, a explicat Zegler.

Ca întotdeauna, poți găsi mai multe informații noi din lumea filmelor și serialelor, dar și alte știri interesante, în rubrica Nerd Alert de weekendul acesta:

INTERVIURILE HotNews.ro