Sari direct la conținut

Actorul principal din filmul „Gladiatorul II” spune că o reclamă la cârnați îl ține cu picioarele pe pământ – VIDEO

HotNews.ro
Actorul principal din filmul „Gladiatorul II” spune că o reclamă la cârnați îl ține cu picioarele pe pământ – VIDEO
Paul Mescal într-o secvență din filmul „Gladiatorul II” regizat de Ridley Scott, FOTO: Image Capital Pictures / Film Stills / Profimedia Images

Actorul irlandez Paul Mescal, ales pentru rolul principal al filmului „Gladiatorul II” care urmează să apară în curând în cinematografe, a dezvăluit că o reclamă pentru cârnați pe care a acceptat să o filmeze cu ani în urmă l-a ajutat să își păstreze acoperișul deasupra capului, dar și modestia, relatează CNBC.

În vârstă de 28 de ani, Mescal este considerat una dintre stelele în ascensiune ale cinematografiei britanice, având deja o nominalizare la Premiul Oscar pentru cel mai bun actor într-un rol principal grație interpretării sale din filmul dramatic Aftersun lansat în 2022.

El are în palmares un Premiu BAFTA, câștigat în 2021 pentru miniseria Normal People produsă de BBC și Hulu.

Însă înainte de aceste succese care au atras atenția Hollywood și l-au făcut pe regizorul Ridley Scott să îl aleagă pentru noul său film Gladiatorul, Mescal a acceptat să joace în reclame ca să își poată acoperi cheltuielile de zi cu zi.

Într-un interviu acordat anul trecut emisiunii „Today” de la BBC Radio 4, actorul născut în orășelul Maynooth din Irlanda a declarat că a fost sărac și că a fost nevoit să își găsească rapid de muncă după ce a absolvit cursurile Academiei Naționale de Artă Dramatică Lir din Dublin, facultatea de actorie din cadrul Trinity College.

„Agentul meu mi-a zis ceva de genul: ‘Nu știu cum vei primi asta, dar avem o reclamă la cârnați pe care o poți face’”, a povestit Mescal într-un nou interviu acordat revistei GQ.

„Eu i-am răspuns: „Absolut. Trebuie să îmi plătesc chiria”. Asta mi-a plătit chiria timp de 5 luni, deci nu vreau să aud lucruri de rău despre Denny”, a spus el în glumă. Denny e unul dintre cei mai cunoscuți producători de carne și mezeluri din Irlanda, cu o istorie de peste 200 de ani.

În reclama filmată pentru companie el a jucat rolul unui adolescent inspirat de o poveste despre fondatorii Denny să călătorească în jurul lumii.

Mescal a povestit anterior că încearcă să își reamintească de povestea cu reclama la cârnați pe măsură ce cariera sa continuă să crească.

„Dacă simt vreodată că mi se urcă succesul la cap, îmi apare oarecum undeva [ideea] că nu ar trebui să uităm că eu făceam reclamă la cârnați când am ieșit din facultatea de actorie”, a relatat Paul Mescal.

Filmul „Gladiatorul II” apare în cinematografe peste mai puțin de o lună

Evident, cariera sa e în cu totul alt loc acum. Noul film Gladiatorul II în care va juca alături de Pedro Pascal și Denzel Washington urmează să apară în cinematografele din România în data de 15 noiembrie.

David Scarpa, scenaristul ales de Ridley Scott pentru noul său film, a dezvăluit într-un interviu acordat revistei Empire în luna august că Lucius, personajul interpretat de Mescal, va inversa povestea lui Maximus din primul film cu Russell Crowe în rolul principal.

Scarpa a explicat că personajul Lucius nu este inspirat doar conceptual de Maximus, ci că, atunci când ajunge să lupte în arenă ca gladiator, se simte direct inspirat de faptul că l-a văzut pe Maximus făcând același lucru, când era copil.

Ca atare, el e într-un fel și o analogie pentru Maximus, dar și opusul său.

„Ideea a fost să inversăm cu totul primul film. Primul film începe cu Maximus, care este un general roman luptând cu o armată a barbarilor. Ideea mea a fost că ar trebui să începem [al doilea film] privind un tânăr care s-a alăturat unei armate barbare și care se confruntă cu romanii”, a explicat David Scarpa.

„El are aproape aceeași ură și dispreț pentru Roma [ca Maximus], deci privim ecourile aceluiași bărbat, dar aproape opusul său”, a mai spus acesta.

Te-ar putea interesa și: Sir Anthony Hopkins va juca într-un film nou despre o familie de legendă a Italiei

INTERVIURILE HotNews.ro