Sari direct la conținut

După NATO, și Pentagonul spune că nu poate confirma informaţiile privind prezenţa unor trupe nord-coreene în Rusia

HotNews.ro
Lloyd Austin, Foto: Vano Shlamov / AFP / Profimedia
Lloyd Austin, Foto: Vano Shlamov / AFP / Profimedia

Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a declarat sâmbătă că nu poate confirma informaţiile potrivit cărora Coreea de Nord a trimis trupe în Rusia care ar putea fi desfăşurate pe frontul din Ucraina, dar a adăugat că o astfel de mişcare, dacă se confirmă, ar fi îngrijorătoare.

Agenţia de spionaj a Coreei de Sud a anunţat vineri că Phenianul a trimis 1.500 de militari din trupele speciale în Orientul Extrem rus pentru antrenament şi aclimatizare şi că aceştia cel mai probabil vor fi trimişi pe frontul din Ucraina, amintesc Reuters și Agerpres.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a acuzat Coreea de Nord încă de joi că se pregăteşte să trimită 10.000 de soldaţi pentru a ajuta Rusia în război. Secretarul general al NATO, Mark Rutte, a declarat totuşi că nu există dovezi „în acest stadiu” privind o prezenţă a soldaților Phenianului.

Rusia şi Coreea de Nord au negat amândouă faptul că Phenianul ar fi trimis personal militar pentru a ajuta Rusia în războiul cu Ucraina, notează Reuters.

INTERVIURILE HotNews.ro