Sari direct la conținut

Belarus doboară o dronă rusească ce a intrat în spațiul său aerian. Al treilea incident de acest tip

HotNews.ro
Imaginea unei drone Shahed 136 folosita de rusi pentru a ataca tinte din Ucraina, Foto: Aleksandr Gusev / Zuma Press / Profimedia
Imaginea unei drone Shahed 136 folosita de rusi pentru a ataca tinte din Ucraina, Foto: Aleksandr Gusev / Zuma Press / Profimedia

Forțele aeriene din Belarus au doborât o dronă rusească de tip Shahed deasupra regiunii Gomel din sud-estul țării, a raportat un grup de monitorizare belarus, citat de Kyiv Independent.

Incidentul a avut loc în cursul nopții de sâmbătă spre duminică, fiind pentru a treia oară când un avion belarus doboară o dronă care a intrat în spațiul aerian al țării.

Potrivit grupului de monitorizare Belarusian Hajun, trei drone de atac rusești au pătruns pe teritoriul sudic al Belarusului începând cu ora locală 00:30.

Avioane au fost ridicate de la sol pentru a intercepta una dintre drone, în jurul orei 01:00, în apropiere de orașul Yelsk din regiunea Gomel, unde locuitorii au semnalat că au auzit sunete de explozii.

Forțele aeriene ale Ucrainei au raportat duminică dimineață doborârea a 31 dintre cele 51 de drone de atac lansate de Rusia peste noapte. Forțele aeriene ucrainene au menționat de asemenea că 13 drone au fost pierdute de pe radarul Ucrainei în cursul nopții.

La începutul lunii septembrie, armata din Belarus a confirmat doborârea unei drone deasupra teritoriului său pentru prima dată de la declanșarea invaziei Rusiei pe scară largă în Ucraina.

Minskul nu a ridicat niciodată în mod public obiecții față de Moscova – aliatul său cheie – cu privire la incidentele cu drone semnalate.

Potrivit Belarusian Hajun, în ultimele luni au existat mai multe cazuri de drone rusești de tip Shahed care au deviat spre Belarus, pe măsură ce atacurile cu drone ale Rusiei asupra Ucrainei s-au intensificat.


Urmărește cele mai recente evoluții ale războiului din Ucraina LIVETEXT pe HotNews.ro

INTERVIURILE HotNews.ro