Sari direct la conținut

Gigi Becali susține că Viorel Hrebenciuc i-a cerut ajutorul pentru ca George Simion să ajungă în turul 2 la prezidențiale. „Am zis bine, hai să îl băgăm” / Ce spune despre Sebastian Ghiță

HotNews.ro
Gigi Becali susține că Viorel Hrebenciuc i-a cerut ajutorul pentru ca George Simion să ajungă în turul 2 la prezidențiale. „Am zis bine, hai să îl băgăm” / Ce spune despre Sebastian Ghiță
Gigi Becali / Foto: SportPictures via GOLAZO.ro

Patronul echipei de fotbal FCSB, Gigi Becali, a susținut marți seara, 22 octombrie, la Realitatea TV, că fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc i-a vorbit despre planurile PSD de a-l duce pe liderul AUR, George Simion, în turul doi al alegerilor prezidențiale.

„Eu am vorbit și cu Hrebenciuc. Și mi-a zis: «Măi, nea Gigi, haide să îl băgăm pe Simion în turul doi». Am zis bine, hai să îl băgăm. A zis acum vreo lună jumate”, a declarat Becali, la emisiunea „Culisele Statului Paralel”, citat de realitatea.net.

Întrebat în ce calitate a venit să-i spună asta, Becali a spus că este prieten cu Hrebenciuc.

„A rămas singurul prieten adevărat din toți, e un mare caracter. I-am zis «dar după aia în turul doi să nu vă apucați să îl atacați pe Simion». Să îi lăsăm să se bată, să vedem cine e mai puternic. A zis o să îl bată măr, pentru că Ciolacu nu e politician, e și el un băiat pe acolo”, a mai spus Becali.

„Uite îți spun eu cum îl bagă pe Simion în turul doi. Ai văzut ce se zice despre Geoană? Curvăsăraie, amantlâc, când colo el era cu nevastă-sa. Ce fac ei? Zic «hai să îi atacăm pe toți candidații și să rămână numai Simion în turul doi”, i-a mai spus Becali realizatoarei emisiunii, Anca Alexandrescu.

Un alt aliat cu care Becali pretinde că a vorbit ca să-l ajute pe Simion să intre în turul 2 este Sebastian Ghiță, patronul România TV, acum în Serbia. Becali susține că Ghiță i-a cerut și el să-l sprijine pe Simion.

„Cu Sebi Ghiță, eram cu Simion lângă mine, la palat, l-am sunat eu și cutare. Și mi-a zis «Băi, nea Gigi, hai să-l băgăm în turul doi pe Simion»”, a spus Becali.

Gigi Becali a anunțat în septembrie că a intrat în AUR, partidul condus de George Simion, și că va candida la alegerile parlamentare pentru un loc de deputat. AUR a depus pe 17 octombrie lista candidaţilor pe Bucureşti la alegerile parlamentare. George Simion este primul nume de pe lista pentru Camera Deputaților, urmat de Gigi Becali.

Cine este Viorel Hrebenciuc

Viorel Hrebenciuc a fost unul dintre cei mai importanți lideri ai PSD, „baron” de Bacău. El a avut cinci mandate de parlamentar, până în 2016, iar anterior a fost primar, dar și prefect (1990-1992) al județului Bacău. A fost secretar general în Guvernul Văcăroiu, precum și şeful campaniilor electorale ale PSD.

În septembrie 2021, Viorel Hrebenciuc a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti la 3 ani închisoare cu executare în dosarul Giga TV. În acest dosar au mai fost condamnați fostul primar din Piatra Neamţ Gheorghe Stefan, fosta șefă a CNA Laura Georgescu și Narcisa Iorga, fost membru CNA.

Hrebenciuc a fost acuzat de procurori că a determinat-o pe Laura Georgescu să revină asupra deciziei de retragere a licenţei postului de televiziune Giga TV, deţinut de Gheorghe Ştefan, la acel moment primar în Piaţa Neamţ.

Cea care i-a sugerat lui Ştefan să apeleze la Hrebenciuc a fost Narcisa Iorga, potrivit DNA.

Hrebenciuc a executat la Penitenciarul Jilava doar 10 luni din pedeapsa de 3 ani închisoare, fiind eliberat condiţionat din închisoare în iulie 2022.

INTERVIURILE HotNews.ro