Sari direct la conținut

Hezbollah denunță „o escaladare periculoasă în întreaga regiune”, după atacul Israelului asupra Iranului, și dă vina pe SUA pentru „masacrele” statului evreu

HotNews.ro
Hezbollah denunță „o escaladare periculoasă în întreaga regiune”, după atacul Israelului asupra Iranului, și dă vina pe SUA pentru „masacrele” statului evreu
Orașul Teheran în zorii zilei de 26 octombrie 2024, după ce s-au auzit mai multe explozii în urma unor atacuri ale Israelului care au vizat obiective militare din Iran. Sursa foto: ATTA KENARE / AFP / Profimedia

Mişcarea islamistă libaneză Hezbollah a catalogat sâmbătă atacurile israeliene asupra Iranului drept o „escaladare periculoasă” în regiune, afirmând că Washingtonul poartă „întreaga responsabilitate” pentru „masacrele și tragediile cauzate” de statul evreu, aliatul SUA, scrie AFP.

„Hezbollah condamnă cu fermitate agresiunea sionistă perfidă împotriva Republicii Islamice Iran şi o consideră o escaladare periculoasă în întreaga regiune”, a transmis Hezbollah, într-un comunicat de presă, potrivit Agerpres.

Statele Unite „poartă întreaga responsabilitate pentru masacrele, tragediile şi durerea” cauzate de Israel, a adăugat gruparea șiită.

Sâmbătă, Israelul a anunţat pentru prima dată public că a atacat Iranul cu lovituri înainte de zori, care au vizat facilități de producţie de rachete, a unor baterii de rachete sol-aer şi a altor sisteme antiaeriene.

La rândul său, Ministerul libanez de Externecondamnat atacurile israeliene, calificându-le „o încălcare a suveranităţii Iranului şi o ameninţare grava la adresa securităţii regionale”.

Ministerul libanez a chemat Consiliul de Securitate al ONU „să pună capăt escaladării militare a Israelului” în regiune.

Urmăriți LIVE Israelul a atacat Iranul. Ținte militare, vizate de loviturile IDF. Primele reacții

INTERVIURILE HotNews.ro