Sari direct la conținut

Prima reacție de la vârful puterii din Iran, după atacul efectuat de Israel: „Toată lumea a văzut deja acest lucru”

HotNews.ro
Prima reacție de la vârful puterii din Iran, după atacul efectuat de Israel: „Toată lumea a văzut deja acest lucru”
Oamenii trec pe lângă o pictură murală ce îl arătă pe clericul libanez ucis Hashem Safieddine, pe o stradă din Teheran, 26 octombrie 2024, după atacurile israeliene care au declanșat explozii auzite în tot orașul Sursa foto: ATTA KENARE / AFP / Profimedia

Hotărârea Iranului de a se apăra „nu are limite”, a declarat sâmbătă ministrul de externe Abbas Araghchi, după atacurile israeliene din timpul nopţii asupra unor obiective militare ale ţării, informează AFP.

„Cred că am dovedit că nu există limite pentru hotărârea noastră de a ne apăra”, a spus Abbas Araghchi, într-un interviu acordat site-ului liderului suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei.

Aceasta este prima reacţie a unui înalt oficial iranian după atacurile aeriene israeliene efectuate în cursul nopţii asupra unor facilități militare din Iran, notează Agerpres.

Atacul, care a vizat „situri militare din provinciile Teheran, Khuzestan (sud-vest) şi Ilam (vest)”, a provocat „daune limitate”, a indicat armata iraniană, adăugând că doi soldaţi au fost ucişi, fără a preciza unde.

„Ne vom apăra pământul şi patria. Cred că toată lumea a văzut deja acest lucru”, a dat asigurări șeful diplomației iraniene.

Iranul a lansat aproximativ 200 de rachete asupra Israelului pe 1 octombrie, inclusiv, pentru prima dată, mai multe rachete hipersonice. Israelul a jurat că va face Iranul să plătească pentru acest atac.

Confruntat cu ameninţările cu represalii israeliene, Teheranul a jucat atât pe cartea tensiunii, cât şi pe cea a destinderii în ultimele săptămâni.

Astfel, ministrul Araghchi s-a angajat într-o intensă campanie diplomatică, vizitând în două săptămâni toate ţările din Orientul Mijlociu, cu excepţia Israelului, pentru a încerca să atenueze tensiunile şi să întărească poziţiile Teheranului.

Urmăriți LIVE Israelul a atacat Iranul. „Escaladare periculoasă” în Orientul Mijlociu. Teheranul, avertizat să nu riposteze

INTERVIURILE HotNews.ro