Sari direct la conținut

„Obiect luminos” la mare altitudine. Air France a suspendat zborurile deasupra Mării Roșii

HotNews.ro
„Obiect luminos” la mare altitudine. Air France a suspendat zborurile deasupra Mării Roșii
Avion al companiei Air France. Sursă foto: TRISTAR PHOTOS / Alamy / Alamy / Profimedia

Compania Air France a anunţat, duminică, că suspendă „până la noi ordine ” zborurile deasupra Mării Roşii, o zonă care se întinde din Africa de Est până în Peninsula Arabică. Această decizie vine ca urmare a suspiciunilor apărute după ce „un echipaj a observat un obiect luminos la mare altitudine în zona Sudanului”, a explicat compania pe X, potrivit Le Figaro, scrie News.ro.

Potrivit site-ului de specialitate Air Plus News, două zboruri Air France, Paris-Madagascar şi Paris-Kenya, s-au întors spre Paris în cursul zilei. Zborul Paris CDG-La Réunion a fost amânat până a doua zi, în timp ce zborul Mauritius-Paris CDG şi-a schimbat itinerariul.

Ca măsură de precauţie, Air France a decis să suspende zborurile deasupra zonei Mării Roşii până la noi ordine. Ca urmare, itinerarul unora dintre zborurile sale a fost modificat.

În funcţie de locaţia lor, unele aeronave au putut să facă cale întoarsă şi să se întoarcă la aeroportul de plecare, cum ar fi zborul AF934 de la Paris la Antananarivo.

Această decizie a fost luată ca urmare a suspiciunii că un echipaj a observat un „obiect luminos la mare altitudine în zona Sudan”, a precizat Air France.

Ce ar putea fi acest „obiect luminos”? Un utilizator de internet susţine că„o rachetă « a fost »trasă din Sudan asupra unui avion Air France”. Air France a negat însă această afirmaţie: „Nu confirmăm informaţia «o rachetă care a fost trasă spre un alt avion Air France»” şi am dori să clarificăm de ce zborul AF934 s-a întors ”.

Air France a reiterat că „siguranţa clienţilor şi a echipajelor sale este imperativul său absolut”.

„Compania urmăreşte în permanenţă evoluţia situaţiei geopolitice din teritoriile deservite şi survolate de aeronavele sale pentru a asigura cel mai înalt nivel de siguranţă a zborurilor”.

INTERVIURILE HotNews.ro