Sari direct la conținut

Exercițiu de imagine al premierului Ciolacu, care s-a întâlnit cu „țăranul sărac al UE” / Constantin Crăciun, însă, numai sărac nu este

HotNews.ro
Marcel Ciolacu și Constantin Crăciun, Foto: Marcel Ciolacu / Facebook
Marcel Ciolacu și Constantin Crăciun, Foto: Marcel Ciolacu / Facebook

Marcel Ciolacu a postat marți pe Facebook un mesaj, ce pare mai degrabă un exercițiu de imagine, despre faptul că s-a întâlnit cu un țăran din Vrancea, Constantin Crăciun. „Nu poate decât să mă inspire, să mă motiveze mâna brăzdată de greutăți a țăranului român”, a spus premierul în postarea ce este însoțită și de imagini cu întâlnirea.

Constantin Crăciun, deși s-a autointitulat încă de la aderarea României drept „țăranul sărac al UE”, este departe de a avea mari greutăți. Dimpotrivă, are zeci de hectare de pământ, multe animale la fermă, două mori și un certificat de revoluționar ce i-a adus la o recalculare 100.000 de lei, potrivit presei locale.

Ce a scris Marcel Ciolacu pe Facebook:

„Am crescut susținut de o mână puternică precum mâna acestui om! Și am avut astăzi onoarea să îi țin strâns mâna lui Constantin Crăciun, din Cîmpineanca, Vrancea. Nu poate decât să mă inspire, să mă motiveze mâna brăzdată de greutăți a țăranului român. Este o mână călită de timpuri, căreia nu o să-i dau drumul niciodată!

Este mâna pe care se bazează o țară întreagă! De aceea, problemele de zi cu zi ale țăranilor români merită să fie mereu ascultate și să își găsească rezolvare. Ei trebuie ajutați și să le întindem la rândul nostru mâna spre dialog. Acești oameni trebuie ajutați. Pentru că așa cum mi-a zis și Constantin Crăciun, nimeni nu mănâncă cu două linguri!”.

Constantin Crăciun, însă, numai sărac nu este

În ciuda poreclei, ”Ţăranul sărac” nu-i sărac deloc, toată această punere în scenă făcand de fapt parte dintr-o strategie de marketing menită să atragă atenţia asupra sa, scria în urmă cu un deceniu Ziarul de Vrancea.

Crăciun este preşedintele Asociaţiei „Ţăranul sarac“, dar avea încă de atunci vreo 31 ha de teren arabil, zece vaci, 14 porci, 200 de păsări, două mori, un cazan de făcut ţuică și un tractor luat cu fonduri europene, potrivit sursei citate.

În plus faţă de pensie, acesta ar avea şi o indemnizaţie de revoluţionar, el afirmând că a apărat gara din Focşani de „terorişti” în decembrie 1989. El a încasat la un moment dat suma de 100.0000 de lei din recalcularea indemnizaţiei de revoluţionar, și este cunoscut pentru mai multe proteste prin Focșani, în unul dintre cazuri ieșind cu oaia sa „Frumușica”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro