VIDEO „Ciotul” de autostradă de lângă Brașov care va fi inaugurat anul acesta: Cum arată acum
Mica bucată de autostradă aflată în construcție aproape de Brașov, între Râșnov și Cristian, circa 6,3 km de autostradă și 3,5 km de drum de legătură cu câte două benzi pe sens, are șanse bune să fie deschisă traficului până la finalul anului, așa cum sperau și Transporturile. O nouă filmare video din dronă arată ce lucrări mai sunt de executat, precum și cum vor arăta sensurile giratorii din capetele autostrăzii și cele de-a lungul drumului de legătură.
„O veste bună spre sfârșit de an: până la finele lui 2020 se vor deschide traficului cei 6.3 km de autostradă nouă din A3 între Râșnov și Cristian!”, scrie Asociația Construim România care a realizat filmarea din dronă.
„Constructorul a finalizat deja realizarea tuturor umpluturilor la terasament, stația umpluturi fiind în curs de dezmembrare și relocare. De asemenea la sfârșitul săptămânii trecute s-au efectuat testele statice la pasajul peste calea ferată, care acum este în curs de asfaltare”, mai notează Asociația.
Tronsonul este construit de firma românească Alpenside pentru circa 25 de milioane de euro și include 6,3 km de autostradă și 3,5 km de drum de legătură cu câte două benzi pe sens.
Proiectul fost contractat încă din octombrie 2017, dar abia din luna mai 2019 se lucrează în teren, atunci fiind eliberată și autorizația de construire.
Bucata de autostradă Râșnov – Cristian este de fapt ultimul segment / lot al autostrăzii Comarnic – Brașov, o autostradă care bate pasul pe loc pe zonele dificile de pe Valea Prahovei de peste 12 ani.
–
Autostrada A3 Râșnov – Cristian
Lungime: 6.3 km autostradă + 3.56 km drum de legătură
Valoare: 118.02 MIL. LEI FARA TVA (78% din estimarea de la licitație)
Constructor: ASOCIEREA SC ALPENSIDE SRL – SC SPECIALIST CONSULTING SRL (IN INSOLVENTA)
Contractat: octombrie 2017 (licitație lansată din iulie 2015)
Început lucrare: mai 2019
Termen de finalizare (contractual): mai 2021
*Stadiu fizic (noiembrie 2020): 70%
*Stadiu financiar (octombrie 2020): 62,60%
*conform datelor CNAIR pe harta interactivă a proiectelor dezvolată de CESTRIN