Sari direct la conținut

O asociație a procurorilor cere Secției pentru procurori din CSM să analizeze și performanțele școlare și academice ale candidaților la conducerea parchetelor / În vizor – Bogdan Licu și Gabriela Scutea

HotNews.ro
Bogdan Licu, Foto: Agerpres
Bogdan Licu, Foto: Agerpres

O asociație a procurorilor cere Secției pentru procurori din Consiliul Superior al Magistraturii să țină cont și de performanțele școlare și academice ale procurorilor propuși la conducerea parchetelor, atunci când va formula un aviz. Solicitarea este făcută în contextul informațiilor privind performanțele școlare și universitare ale procurorului Bogdan Licu, propus numărul 2 în Parchetul General, dar și ale Gabrielei Scutea în ceea ce privește examenele susținute de la intrarea în magistratură.

„Asociaţia consideră util ca Secţia pentru Procurori să solicite Ministerului Justiţiei să comunice integral înscrisurile întocmite cu ocazia evaluării candidaţilor, iar avizul emis să aibă în vedere, deopotrivă, atât performanţele școlare și academice ale acestora, cât şi modalitatea de promovare în funcţiile de execuţie ori rezultatele obţinute la diverse concursuri pentru numirea în funcţii de conducere la Judecătorii Tribunale ori Curţi de Apel şi Parchetele corespunzătoare instanţelor la care candidaţii au participat de-a lungul carierei”, precizează Asociației „Inițiativa pentru Justiție”, semnat de procurorii Bogdan Pîrlog și Sorin Lia.

Co-președintele asociației, Bogdan Pirlog, a declarat pentru HotNews.ro că solicitarea vizează toți candidații la șefia parchetelor pentru care procedurile de numire sunt în curs acum, inclusiv pe Gabriela Scutea, propusă pentru funcția de procuror general și pe Bogdan Licu, propus pentru funcția de prim-procuror adjunct.

„Ne întrebăm dacă vreunul dintre acești candidați a susținut vreun examen de la intrarea în magistratură”, a spus Pîrlog.

Potrivit unui articol publicat de ziare.com, „Bogdan Licu a urmat primele doua clase liceale la Liceul de Filologie Istorie din Craiova, la profilul Chimie-Biologie, iar din clasa a XI-a s-a mutat la Liceul Sanitar din Bucuresti”, pe care l-a absolvit cu profilul sanitar- laborant farmacie.

Examenul de bacalaureat de la finalul clasei a XII-a l-a promovat cu media generala 7,00 – nota 5 la Limba romana, 6 la Chimie, 8 la Biologie si 9 la proba practica.

Cu ce medii a terminat Bogdan Licu clasele de liceu: 7,66 în clasa a IX-a, 7,25 în clasa a X-a, 5,62 în clasa a XI-a, 6,35 în clasa a XII-a.

După liceu, Bogdan Licu a studiat Dreptul la Universitatea Spiru Haret și a susținut examenul de licență la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca deoarece „universitatea pe care a urmat-o el nu era acreditată și nu avea dreptul de a organiza, la acea dată, examene de licență”, după cum scria Emilia Șercan pe pressone.ro.

Potrivit sursei citate, „Licu a obținut nota 5 la examenul de licență la Drept penal, materie fundamentală pentru un procuror”, „la examenul de Drept civil a obținut nota 6, media probelor de la examenul scris de licență fiind salvată – parțial – de Dreptul muncii, la care a luat nota 10”.

„Media generală de licență obținută de Bogdan Licu, rezultată din adunarea mediei generale a anilor de studiu – 7,08 – și media examenului de licență – 8,00 – este 7,54”, arată pressone.ro.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro