Business report: Companiile de asigurări au lansat oferte de polițe pentru cei cu trotinete electrice; Philips vrea să vândă divizia de electrocasnice; Enel ar fi început discuţiile pentru vânzarea de pachete minoritare la companiile din România
Philips vrea să vândă divizia de electrocasnice. Grupul olandez Philips, care și-a făcut un renume în anii ’70-’80 în lumea electronicii, vrea să vândă divizia de electrocasnice, urmând să se concentreze doar pe producția de echipamente medicale. Divizia de electrocasnice a Philips produce de la espressoare și purificatoare de aer la aspiratoare, epilatoare, aparate de ras, periuțe de dinți, friteuze, plite etc. Citeşte întreaga ştire: Philips vrea să vândă divizia de electrocasnice. Philips a vândut în ultimii ani tot mai multe divizii. Televizoarele și monitoarele Philips sunt produse de către grupul TP-Vision din Hong Kong, în vreme ce smartphone-urile Philips sunt realizate de Sang Fei Consumer Communications, tot din China. Și divizia de becuri a fost vândută în anul 2017 unui fond, scrie Libertatea.
Lukoil anunţă investiţii fără precedent! Suma ar putea depăşi 100 miliarde de dolari. Grupul rus Lukoil, unul dintre jucătorii cei mai importanţi prezenţi pe piaţa petrolieră din România, anunţă investiţii uriaşe la nivel global pentru următorii ani. Directorul general al grupului l-a informat personal pe Vladimir Putin despre planurile companiei. Lukoil se aşteaptă ca investiţiile sale totale să depăşească 100 de miliarde de dolari în următorii zece ani, ca parte a noii strategii, i-a spus directorul general Vagit Alekperov preşedintelui rus Vladimir Putin, au anunţat marţi oficialii de la Kremlin. Lukoil, al doilea producător rus de ţiţei, îşi sporeşte în mod activ expunerea la Africa, conform Capital.ro.
Enel ar fi început discuţiile pentru vânzarea de pachete minoritare la companiile din România. Grupul italian Enel, unul dintre cei mai mari investitori străini din sectorul energetic din România, face pași înainte în încercarea sa de a vinde pachete minoritare de acțiuni la firmele pe care le deține în România. Italienii doresc să coopteze în acționariatul firmelor din România fonduri de investiții care au experiență pe zona energetică, potrivit unor surse din piață. În plus, potrivit surselor noastre, de la începutul anului reprezentanți ai companiei italiene au fost la ANRE, împreună cu reprezentanți ai potențialilor cumpărători, pentru a înștiința Autoritatea de Reglementare despre această intenție. Potrivit surselor noastre, Enel ar dori să vândă pachete de 10% din capitalul companiilor din România, potrivit Economica.net.
Ryanair pregătește noi concedieri. Transportatorul aerian low-cost Ryanair a avertizat că ar putea concedia un număr suplimentar de angajați pe fondul întârzierii livrărilor de avioane Boeing 737 MAX. Primele 10 avioane 737 MAX dintr-o comandă de peste 200 de aeronave, care trebuiau inițial să sosească în luna martie, nu vor ajunge în posesia Ryanair decât în octombrie sau noiembrie, potrivit unei note interne a companiei. În consecință, Ryanair va fi nevoită să scoată cel puțin 10 aeronave din flota anunțată pentru sezonul de vară, ceea ce ar putea duce la concedierea unor angajați, dar și la închiderea mai multor baze. Ryanair este cel mai mare trasportator aerian din Europa după numărul de pasageri și al patrulea jucător pe piața românească, relatează Profit.ro.
Platforma Adservio, soluția la birocrația din școlile românești, ignorată de 11 ani de Ministerul Educației, și-a propus sa se extindă in afara țării. Adservio este o platformă educațională, lansată în urmă cu 11 ani la Iași, care a ajuns până acum în 200 de școli. Proiectul conectează în același loc și in același timp elevul, profesorul, părintele, școala, inspectoratul și Ministerul Educației, doar că acesta din urma nu este interesat de informații colectate transparent care ar indica concret rata abandonului școlar, rata absenteismului și interesul elevilor pentru orele din programă. Adservio este o platformă școlară românească care încearcă să modernizeze educația de 11 ani. Aceasta include un catalog electronic, teste de IQ și de psihologie pentru orientarea în carieră, o bibliotecă gratuită în format electronic și permite încarcărea temelor si a observațiilor online. Profesorii notează în catalog abateri, recompense, note, absente, plusuri și minusuri care se pot transforma în note, media la o disciplină fiind calculată automat, scrie Wall-Street.ro.
81 din 1,4 miliarde! Epidemia, isteria și economia: pierderi de zeci de miliarde de dolari când lumea întreagă își pierde simțul măsurii. Wuhan, capitala provinciei Hubei, este cel mai populat oraș din centrul Chinei. Populația la nivelul anului 2019 este de 11 milioane de locuitori. Orașul este recunoscut drept centrul politic, economic, financiar, cultural, educațional și principalul hub de transport din centrul Chinei. Principalele industrii din Wuhan includ producția modernă (industria auto, a oțelului) și industriile de înaltă tehnologie. Dongfeng Motor Corporation este al treilea mare producător auto din China, având facilități de producție comune cu firme precum Honda, Nissan și producătorul auto francez PSA Peugeot-Citroen. PIB-ul orașului Wuhan a depășit, la nivelul anului 2019, valoarea de 250 de miliarde de dolari. Dar… STOP! Orașul s-a închis, activitatea economică a fost oprită, conform celor afirmate de autoritățile chineze, din cauza… „pieței de fructe de mare“ și „comerțului cu animale vii“, de unde se pare că provine un virus ucigaș, virus care va extermina întreaga populație a planetei, notează Republica.ro.
Companiile de asigurări au lansat oferte de polițe pentru cei cu trotinete electrice. Pentru că se înmulțesc accidentele din trafic în care sunt implicate trotinetele electrice, pe piața asigurărilor au apărut noi oferte. Firmele de profil au început să încheie polițe și pentru cei care folosesc aceste mijloace de transport. În ultimii trei ani au fost înregistrate aproape 200 de accidente rutiere în care au fost implicate trotinete electrice. Iar legislația nu ajută nici vinovații, nici victimele. Dacă o mașină este avariată în trafic de o trotinetă, proprietarul acesteia trebuie să aibă o asigurare de răspundere civilă, ca să îl poată despăgubi pe șofer. Din acest motiv, companiile de asigurări au venit cu noi oferte care includ și polițe pentru cei cu trotinete sau biciclete electrice, arată Știrile Pro Tv.