Sari direct la conținut

“Oricum ar fi, ei sunt ai noștri!”

Contributors.ro
Mircea Morariu, Foto: Arhiva personala
Mircea Morariu, Foto: Arhiva personala

S-au împlinit la sfârșitul săptămânii trecute două luni de la momentul investirii în funcție a guvernului monocolor condus de dl. Ludovic Orban.

Evenimentul nu a trecut neobservat, chiar dacă principala preocupare politică a acestor zile și săptămâni o reprezintă posibilitatea alegerilor anticipate. S-au adus cu această ocazie și laude, s-au formulat și reproșuri.

Din categoria acestora din urmă cele mai multe s-au referit la prudența dovedită în luarea unor decizii-cheie legate de probleme ce preocupă marea majoritate a electoratului.

Așa cum sunt alegerile anticipate, dacă și când vor fi făcute sau tăierea pensiilor speciale. S-au formulat și critici referitoare la prestațiile unor miniștri. Cele mai multe note proaste le-au primit trei doamne cum nu se poate mai vocale, intrate în atenția publică din cauza declarațiilor lor extrem de hazardate.

Doamna Monica Anisie, ministrul Educației, deține detașat primul loc în topul ineficienței și al gafelor. Încă din momentul numirii și eu, și alți comentatori am formulat observații și rezerve în privința opțiunii pe care dl. Orban s-a văzut obligat să să o facă mai puțin ca urmare a propriei voințe cât mai ales la solicitarea expresă a președintelui Klaus Iohannis. Doamna Anisie a confirmat rapid cele mai negre pronosticuri. După vorbele necugetate legate de pretinsa lipsă de importanță a testelor PISA, doamna ministru al Educației a ajuns să fie dezaprobată până și de membrii Consiliului Național al Elevilor care i-au cerut să retragă în regim de maximă urgență proiectul referitor la structura anului școlar 2020-2021. Al cărui principal criteriu de alcătuire pare să fie cel conținut în zicerea „pauzele lungi și dese- cheia marilor succese’’. Ieri, aceeași doamnă Anisie și-a dat în cel mai jalnic chip măsura incompetenței. A dovedit că ar trebui să urmeze cât mai rapid un curs de Pedagogie. Și-a ridicat poalele-n cap, s-a dat în stambă totul în văzul lumii și al presei, Așa că avem toate indiciile să credem că, dacă doamna Monica Anisie va mai rămâne fie și numai pentru trei luni la șefia Ministerului Educației, o va depăși la capitolul bâlbe și declarații neinspirate pe d-na Ecaterina Andronescu.

La mijlocul săptămânii trecute au intrat în colimator și neobosita la capitolul gafe și vorbit aiurea doamnă prim-vicepremier Raluca Turcan. Căreia i-a ieșit pe gură porumbelul referitor la o eventuală creștere a vârstei de pensionare. Nu a apucat neostoita doamnă Turcan să își înghită, precizeze și nuanțeze vorbele că pe aceeași temă a dat cu bâta-n baltă ministrul Muncii și Protecției Sociale, doamna Violeta Alexandru. Care, pe lângă eventualitatea creșterii vârstei de pensionare, a mai făcut vorbire și despre pretinsul apetit pentru nemuncă al românilor. Pe care i-a făcut, subliminal, leneși de-a dreptul. Într-o țară normală, pentru astfel de afirmații jignitoare doamna Alexandru ar fi trebuit să își dea demisia. Insa în cauză nu a catadicsit nici măcar să își ceară scuze. Doamna respectivă a pus ciracii și comunicatorii partidului să inventeze explicații neconvingătoare pentru întârzierea pensiilor. Nu știe oare doamna Alexandru că vorbele și minciunile nu țin de foame?

Nu se bucură de o presă prea bună nici ministrul Finanțelor, dl, Florin Cîțu. Acum, e drept că nicăieri în lume finanțistul șef al țării nu este o persoană din cale afară de simpatică. Dl. Cîțu cu atât mai puțin având în vedere dezastrul moștenit de la inconștientul playboy Eugen Orlando Teodorovici. Care mai are și acum neobrăzarea să vorbească, să critice cota înaltă a deficitului bugetar la care s-a ajuns din cauza domniei sale și a întregii echipe de guvernare pesediste. În fapt și fapte o șleahtă incapabilă, prost educată și perversă. D-lui Cîțu i se reproșează continuarea sarabandei împrumuturilor la dobânzi mari, numai că altfel probabil că nu ar mai fi de unde să se plătească pensiile și salariile căci guvernarea PSD-ALDE a lăsat vistieria goală, dar și creșterea cursului de schimb al euro. Uitându-se că prețul monedei unice europene crește în fiecare an în luna decembrie.

De la începutul lui noiembrie 2019 și până astăzi, guvernul condus de dl. Ludovic Orban a avut de rezolvat nenumărate probleme. Probabil că în momentul învestirii nici nu își imagina ce îl așteaptă. Se prea poate să nu fi fost chiar foarte sigur nici că va primi votul de învestitură și tocmai de aceea are această compoziție amestecată. Cu miniștri buni și cu alții care, în condiții normale, nu ar fi putut fi socotiți apți nici pentru postul de secretar la consiliul comunal. Unde mai pui că asupra Executivului în funcție plouă cu fake news-uri , așa cum a fost acela al anulării peste noapte a creșterilor de salarii ale profesorilor cu începere de la 1 septembrie sau cu permanente atacuri la persoană. Cel mai expus fiind ministrul Sănătății, dl. Victor Costache, care a mai avut și ghinionul declanșării “afacerii Beuran”, evident una urât mirositoare și care pare a întruni toate condițiile de a sfârși în sălile de tribunal.

Citeste intreg articolul si comenteaza pe Contributors.ro

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro