Utile: Băuturile alcoolice care îmbată cel mai grav și provoacă mahmureală. Cele mai proaste combinații cu alcool; Cum să nu faci pancreatită acută de sărbători
Cum să nu faci pancreatită acută de sărbători. Pancreatită acută i se spune afecțiunii supranumită și marea dramă abdominală’. Este una dintre bolile ce riscă să se declanșeze în prezența meselor copioase, stropite cu alcool, pe care le consumăm din belșug în perioada sărbătorilor de iarnă. Persoanele care suferă de litiază biliară, deci care au pietre la fiere, sunt expuse riscului de a face pancreatită din cauza consumului de alimente grase precum smântâna, maioneza, sarmalele sau pomana porcului, notează Libertatea pentru femei.
Vrei să ai noroc? Nu împrumuta în Ajun! În Ajunul Crăciunului sunt câteva obiceiuri care se respectă pentru spor şi belşug în casă: Să nu se bea rachiu, întrucât se spune că aceasta a fost inventat de diavol, care apoi îşi bate joc de cel ce-l bea, zicând că rachiul are întâietate înainte tuturor bucatelor. Nu se dă nimic din casă şi nici nu se împrumută, pentru că se crede că cel ce dă acum, dă afară din casă tot norocul, scrie Click.
Băuturile alcoolice care îmbată cel mai grav și provoacă mahmureală. Cele mai proaste combinații cu alcool. Deși sunt mai slabe decât „tăriile”, berea și vinul au efect sedativ și deshidratant. Vinul de casă nu este mai sigur, pentru că nu există nicio garanție cu privire la ingredientele adăugate și la procesul de fabricație. Cantitatile de alcool recomandate de medici nu trebuie să depășească 500 ml de bere, 300 ml de vin sau 100 ml de tarie pentru bărbați și jumătate din aceste cantitati pentru femei, potrivit Doctorul Zilei.
Există o legătură între grăsimea abdominală şi gândirea flexibilă? Cercetătorii cred că da. Cercetătorii de la Universitatea Iowa din Statele Unite ale Americi au ajuns la concluzia că o proporţie mai mare a ţesutului adipos, în comparaţie cu cel muscular, este legată de o scădere a flexibilităţii în gândire odată cu înaintarea în vârstă. Cercetătorii au strâns şi analizat informaţii legate de proporţiile masei musculare, a ţesuturilor adipoase abdominale şi subcutanate; dar şi informaţii legate de modul în care a evoluat gândirea fluidă a participanţilor, conform Descoperă.
Neurolog american: ”Aceste alimente ieftine și la îndemâna oricui fac minuni pentru creier”. Consumul de kefir, usturoi sau napi este recomandat de doctorul american David Perlmutter, în cea mai recentă carte a sa, pentru menținerea creierului într-o formă bună. În Statele Unite este în vogă un curent care vizează tratarea bolilor neurologice prin grija acordată la ceea ce se întâmplă la nivelul microbiotei sau florei intestinale, cu alte cuvinte realizându-se o legătură explicită între intestin și creier, notează Doctorul Zilei.