Sari direct la conținut

Orban face calculele pentru învestirea Guvernului: Peste 15 parlamentari care n-au votat la moțiune și-au exprimat disponibilitatea de a sprijini executivul / Sunt foarte optimist

HotNews.ro
Ludovic Orban, în Parlament, Foto: AGERPRES
Ludovic Orban, în Parlament, Foto: AGERPRES

​Ludovic Orban susține că încercarea PSD de a bloca învestirea noului guvern nu va avea succes, afirmând că numărul parlamentarilor care și-au exprimat disponibilitatea de a sprijini cabinetul este mai mare decât cel de la moțiunea de cenzură. ​

„Eu sunt foarte optimist și încrezător. Numărul parlamentarilor care susțin guvernul a crescut semnificativ de la 238 de voturi care au fost înregistrate la moțiune. Deja există peste 15 parlamentari care n-au votat moțiunea de cenzură și care și-au exprimat disponibilitatea de a sprijini guvernul. Suntem un câștig evident orice încercare disperată de a menține cu forța la Palatul Victoria și la butoanele ministerelor disperați care nu au nicio legitimitate ca să exercite puterea în România va fi zădărnicită”, a declarat premierul desemnat, la finalul primelor negocieri cu partidele.

După discuțiile cu PMP, Orban a evitat un răspuns tranșant în privința participării partidului condus de Eugen Tomac cu miniștri în noul cabinet, ca urmare a condițiilor anunțate de USMR și ALDE.

„Nu avem divergențe majore. PNL și PMP colaborează în opoziție de 3 ani de zile. Discuția a fost pozitivă în care am stabilit teme importante pentru viitoarea guvernare. (…) Există disponibilitatea lor de a participa cu specialiști la rezolvarea marilor probleme cu care se confruntă România, vom stabili nivelul de implicare la următoarea discuție”, a declarat Orban.

Social-democrații vor să amâne cât mai mult învestirea noului Guvern și intenționează să boicoteze în Parlament calendarul audierilor. De altfel, pesediștii consideră că Ludovic Orban nu va reuși să coaguleze o majoritate parlamentară.

Surse social-democrate au declarat pentru HotNews.ro că parlamentarii PSD vor absenta la prima ședința a conducerii Parlamentului, mai exact la ședința Birourilor Permanente, astfel încât calendarul audierii miniștrilor propuși să fie întârziat cât mai mult.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro