Sari direct la conținut

Generația pierdută: Unicef avertizează cu privire la soarta copiilor Rohingya

HotNews.ro
Generația pierdută: Unicef avertizează cu privire la soarta copiilor Rohingya

Mai mult de 380 000 de copii nu au acces la educație în Bangladesh pentru a se evita situația în care aceștia vor deveni rezidenți permanenți ai țării. Națiunile Unite avertizează că, la un an după ce armata din Myanmar a forțat peste 700 000 de persoane să fugă din țară, copii Rohingya din taberele de refugiați riscă să devină ,,generația pierdută”, scriu cei de laThe Guardian.

Viețile a mai bine de 380 000 de copii din taberele de refugiați din Bangladesh sunt în pericol, în vreme ce sute de mii de Rohingya din Myanmar nu au acces la ajutor social, precizează un raport Unicef.

Bangladesh le interzice refugiaților accesul la educația formală deoarece guvernul se teme ca populația predominant musulmană Rohingya să se stabilească în țară și să refuze să se întoarcă în Myanmar, crede Alistair Lawson, purtătorul de cuvânt al Unicef.

,,Fără urmă de îndoială, suntem în pericol de a discuta despre o generație pierdută”, a spus acesta din tabăra de refugiați din Bangladesh, Bazarul lui Cox. ,,Mai devreme sau mai târziu vom avea grupuri mari de tineri nefericiți în grijă.”

Cei mai mulți dintre refugiați au trecut graniția în primele patru luni ale operațiunilor militare, care au început după ce insurgenții Rohingya au lansat o serie de atacuri letale asupra forțelor de ordine de la frontiera statului Rakhine pe 25 august 2017.

Oficialii din Myanmar au negat în multiple rânduri că soldații ar fi comis atrocități împotriva civililor Rohingya, însă aceste acțiuni au fost documentate de activiști. Aceștia din urmă susțin că printre atrocitățile la care au fost supuși civilii se numără violuri, crime și incendieri.

Unul din doi copii Rohingya care au plecat în Bangladesh fără părinți au fost lăsați orfani de acte violente, în vreme ce peste 6 000 de copii care trăiesc în prezent în Bazarul lui Cox sunt singuri și sunt nevoiți să aibă grijă de ei înșiși, scriu un studiu publicat această săptămână de fundația caritabilă Salvați Copiii.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro