Sari direct la conținut

Student la Geografie de la Universitatea Bucuresti, prezent la conferinta internationala Esri cu un proiect care detecteaza copacii din imagini satelitare

HotNews.ro
Unealta care detecteaza copacii in imaginile satelitare, Foto: Esri
Unealta care detecteaza copacii in imaginile satelitare, Foto: Esri

​Un masterand al Facultatii de Geografie din cadrul Universitatii Bucuresti a fost prezent la conferinta internationala a utilizatorilor ESRI 2016, dupa ce a participat in competitia Esri Young Scholar cu un program ce detecteaza copacii din imagini satelitare si aeriene. Studentul roman a fost printre alti 23 de tineri din alte tari care au fost numit castigatori in cadrul competitiei.

Alin-Ionut Plesoianu, absolvent al Masterului Evaluarea Integrata a Starii Mediului la Facultatea de Geografie din cadrul Universitatii Bucuresti a fost unul dintre cei 24 castigatori ai competitiei Esri Young Scholar Award Editia 2016, competitie pe teme geospatiale pentru tinerii care studiaza in domeniu.

Alin-Ionut Plesoianu a participat in competitie cu o unealta care detecteaza copacii din imagini satelitare sau aeriene. Programul care se numeste „Wavelet-based techniques and GIS tools for identifying fine scale landscape pattern”, este, de fapt, lucrarea sa de masterat de la Universitatea din Bucuresti, realizat in colaborare cu doctoranda Ioana Stoicescu.

O scurta descriere a proiectului poate fi vizualizata aici. (.pdf, ~2,7 MB)

„A fost realizat sub indrumarea dr. Ileana Patru-Stupariu de la Facultatea de Geografie si dr. Mihai-Sorin Stupariu de la Facultatea de Matematica si Informatica a Universitatii din Bucuresti si in colaborare cu drd. Ioana Stoicescu din centrul centrului de cercetare CeLTIS ICUB Bucuresti”, povesteste tanarul.

Despre toti cei 24 de tineri castigatori ai competitiei Esri Young Scholar 2016 si proiectele lor, mai multe informatii aici. (Story Map)

„Participarea la Esri UC 2016 a fost pentru mine cel mai semnificativ succes profesional de pana acum, experienta care mi-a oferit mai multe decat ma asteptam, atat pe plan academic, cat si personal si recomand oricarui pasionat de stiintele geospatiale si GIS sa participe la editiile viitoare ale competitiei Esri Young Scholar Award. Multumirile se indreapta catre Esri Romania, pentru tot suportul si increderea acordata si colectivului indrumator pentru ajutorul indispensabil din timpul studiului”, mai spune Alin-Ionut Plesoianu.

Conferinta Internationala a Utilizatorilor Esri 2016 (Esri UC 2016) s-a tinut in perioada 27 iunie – 1 iulie 2016 in Statele Unite la San Diego si au participat peste 15 000 de utilizatori si dezvoltatori ai serviciilor GIS din peste 100 de tari. In cadrul conferintei au fost prezentate cele mai noi directii tehnologice, stiintifice si educative din domeniul GIS de catre diverse agentii si universitati din lume, precum: USDA Forest Service (Serviciul Forestier al Statelor Unite, primariile oraselor Los Angeles, New Orleans, Auckland, Muzeul Kalmar County din Suedia si Liceul San Andreas.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro