Sari direct la conținut

Utile: Bautura care dizolva pietrele la rinichi; Alege sutienul potrivit, in functie de forma sanilor; 10 alimente care se aseamana cu organele pe care le ajuta sa functioneze mai bine

HotNews.ro
Utile, Foto: Colaj foto
Utile, Foto: Colaj foto

Bautura care dizolva pietrele la rinichi. Pietrele la rinichi sunt depuneri de minerale care se formează la nivelul rinichiului sau al tractului urinar. Pot fi tratate în cabinetul medicului, prin distrugerea lor cu aparatură specială, dar există și remedii naturiste pentru a scăpa de disconfort. Termenul medical pentru pietrele la rinichi este nefrolitiază, afecțiune de care o persoană din 20 poate suferi la un moment dat. Pietrele se formeaz atunci când există o scădere în volumul urinei, în care se găsesc în exces substanțe care favorizează formarea pietrelor. Deshidratarea este unul dintre factorii care favorizează formarea pietrelor la rinichi. Simptomele acestei afecțiuni sunt greu de ignorat, pentru că se instalează o durere greu de suportat în zona spatelui sau în cazuri mai grave hematurie – sânge în urină. Multe dintre pietrele la rinichi pot ajunge în ureteră sau vezică, provocând chiar probleme și mai mari, scrie Unica.

Alege sutienul potrivit, in functie de forma sanilor. În timp ce pentru bărbați sânii sunt pur și simplu atrăgători, indiferent de tipul și mărimea lor, pentru unele femei forma poate fi considerată o adevărată dramă. Iar alegerea unui sutien este de multe ori o mare provocare. O echipă de cercetători din Statele Unite a studiat îndeaproape forma sânilor la femei și a identificat șapte tipuri diferite. Această clasificare utilă te va face să privești cu alți ochi bustul. Cumpărarea unui sutien nu are de a face cu dimensiunile, potrivit experților. Se pare că ar trebui să te gândești la formă, mai mult decât la mărime, atunci când cauți o lenjerie care să te facă să te simți confortabil și atunci când porți ceva mulat, dar și când optezi pentru un tricou lejer, potrivit Click.

10 alimente care se aseamana cu organele pe care le ajuta sa functioneze mai bine. De acum încolo, nu mai este nevoie să întrebi un specialist ce e bine să mănânci atunci când ai o anumită afecțiune. Este suficient să faci niște legături vizuale pentru a-ți da seama ce ar trebui să consumi. Morcovii sunt bogaţi în beta caroten (vitamina A), o dietă bogată în morcovi ajutând la stimularea sănătăţii ochilor, relateaza Libertatea.

Semnele care îți arată că ai lipsă de calciu. Majoritatea calciului din organismul nostru este depozitat în oase și dinți (în jur de 99%). Nivelul de calciu din organism este foarte important, deoarece este un mineral esențial pentru funcționarea normală a funcțiilor corpului uman. Dieta, îmbătrânirea, nivelul scăzut de vitamina D și schimbările hormonale pot duce la o deficiență a calciului. Dacă în jurul vârstei de 12 luni corpul uman nevoie de aproximativ 260 mg de calciu, la peste 70 de ani vom avea nevoie de 1200 mg, informeaza Unica.

​Cum putem identifica acasa alunitele cu potential cancerigen. Monitorizarea alunitelor (nevi) este in primul rand o sarcina personala, deoarece fiecare dintre noi isi cunoaste cel mai bine propriul corp si este primul care poate observa orice schimbare aparuta. Astfel, in plus fata de a limita expunerea la soare si folosirea produselor de protectie solara, o buna informare cu privire la caracteristicile alunitelor periculoase, precum si monitorizarea lor periodica acasa pot ajuta la identificarea in timp util a nevilor cu potential cancerigen, atunci cand ar putea fi tratati prin simpla excizie. In cazul in care identificam semnale de alarma, este necesar sa ne adresam medicului dermatolog, singurul in masura sa faca recomandari de monitorizare sau tratament dupa caz, spune doctor Laurentiu Vladau, specialist in Dermatologie si Venerologie, scrie Doctorul Zilei.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro